|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Nasze lornetki - galeria zdjęc
bufa - Pon 05 Wrz, 2011 Temat postu: Nasze lornetki - galeria zdjęc Hej. Wpadłem na pomysł idąc tropem innych forów (np. o G-shockach, nożach, latarkach), żeby założyc osobny wątek i byc może podwiesic (jak się Guru zgodzi), w którym będziemy wklejac fotki swoich lornetek. Moim zdaniem super sprawa, bo np. osoby mające pokaźne kolekcje szkiełek, gdyby wkleili zdjęcie/zdjęcia całego swojego lornetkowego sprzętu, to byłoby to fajne porównanie obrazujące rzeczywistą wielkośc danej lornetki , gdyż nie każdy ma możliwośc (i nie każdy przed zakupem to robi, np. ja tak nie zrobiłem) obejrzenia danej lornetki (czy też innej podobnych rozmiarów) w realu przed zakupem, a te fotki na pewno ułatwiły by nie jednemu podjęcie decyzji o zakupie takim czy innym.
Piszę to niejako zmotywowany tym, że dopiero dziś przy okazji wpadłem do MM, żeby pooglądac w realu lornetki (a przed zakupem swojej przez neta miesiąc temu nie oglądałem żadnych w realu) i tak się ostatnio zastanawiałem nad kupnem jakiejś kompaktowej lornetki (takiego 'włóczykija', co to zawsze będzie razem ze mną) 8x25, ale doszedłem do wniosku, że mój nikon ex 8x40 wcale duży nie jest..., ale pogląd na sprawę się zmienił, gdy dziś wziąłem do ręki 8x25 i powiem Wam, że żadnej innej nie chcę, chocby nie wiem ile ta 8x25 (ogólnie lornetka o podobnych gabarytach i parametrach) miała wad, to chcę tylko taką i żadna mi już nie będzie potrzebna.
Co Wy na to, żeby założyc i podwiecic taki post?
Arek - Pon 05 Wrz, 2011
Trochę między innymi po to zrobiłem to: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=13133
No ale rozumiem, że chodzi o zdjęcia całej kolekcji. W sumie możemy dodawać to w tym wątku. Jak się przyjmie, to się go podwiesi.
bufa - Pon 05 Wrz, 2011
Cytat: | No ale rozumiem, że chodzi o zdjęcia całej kolekcji |
Dokładnie Arek. Oczywiście, że najlepsze będą zdjęcia dużej (powiedzmy więcej niż 3) kolekcji, bo wtedy wielkośc lornetek będzie fajnie zobrazowana Ale oczywiście każde zdjęcie naszych szkiełek (niezależnie od tego, ile ich mamy) jest tu mile widziane
[ Dodano: Pon 05 Wrz, 2011 17:22 ]
Kiepski ze mnie fotograf, ale nie o to tu chodzi
Na zdjęciu nikon action ex 8x40, monokular trailfinder 8x25 i sanyo eneloop AA tak dla porównania
arni100 - Pon 05 Wrz, 2011
oto moja skromna kolekcja,z przed 2-3 miesięcy ,od tego czasu parę sztuk ubyło i parę przybyło
Arek - Pon 05 Wrz, 2011
Łeeee... nie liczy się. Wyjmuj z futerałów i jeszcze raz rób zdjęcia
Arek napisał/a: | Łeeee... nie liczy się. Wyjmuj z futerałów i jeszcze raz rób zdjęcia |
okey na dniach zrobię i wrzucę bo mają przyjść do mnie swarovski habicht 10x40 i 7x50 sl .Jak pokazujemy kolekcję w całości bez futerałów żeby było widać co to za lornetki ?
Arek - Pon 05 Wrz, 2011
Jak się nie boisz
Arek napisał/a: | Jak się nie boisz |
a czego tu się bać ?,wiem że często osoby pokazujące zdjęcia zasłaniają numer identyfikacyjny lornetki choć nie wiem w jakim celu,czekam na twoje fotki
Arek - Pon 05 Wrz, 2011
Moje są tu: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=13133
Do tego w bazie: http://www.optyczne.pl/33-PZO-lornetki.html
Wszystkie lornetki PZO z bazy, który mają ładne zdjęcia są z mojej kolekcji.
rafadast - Wto 06 Wrz, 2011
A oto moj Nikon Action EX 10x50
[img]C:\Users\rafadast\Pictures\2011-09-06[/img]
Bufa czym czyscisz swojego nikona, ze tak slicznie wyglada?
czy ktos szybko podpowie jak dolaczyc zdjecie?????????????
Santre - Wto 06 Wrz, 2011
WO 10x50 oraz Steiner Safari 8x30
arni100 - Wto 06 Wrz, 2011
Santre,zajefajne widoczki na drugim zdjęciu to u ciebie na balkonie ?,lornetki też super
bufa - Wto 06 Wrz, 2011
Zdjęcia można wkleic w następujący sposób - http://www.knives.pl/foru....html#msg672762
Link z innego forum, ale i tutaj robi się tak samo
Cytat: | Bufa czym czyscisz swojego nikona, ze tak slicznie wyglada? |
Wiesz mam go mniej niż miesiąc, więc jeszcze go niczym nie czyściłem, ale jak go nie używam, to siedzi sobie w szafeczce, gdzie kurzu raczej nima
Ps. odnośnie czyszczenia lornetki zapodałem tutaj kilka cennych linków - http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=16437
Mam nadzieję, że się przyda
Pozdrawiam
fireman82 - Sro 07 Wrz, 2011
Taka lornetka wpadła w moje ręce (wygrzebana w starociach na wsi). Jest na niej napisane: "Made in Poland" i "8x45", regulacja ostrości jest w obu okularach osobno. Wygląda na wiekową i ciekaw jestem co to za polski wynalazek i czy może ktoś taką ma.
No i ......., dodaje załącznik a na forum go nie widać... Przykro mi, sorry
arni100 - Sro 07 Wrz, 2011
fireman82 napisał/a: | Taka lornetka wpadła w moje ręce (wygrzebana w starociach na wsi). Jest na niej napisane: "Made in Poland" i "8x45", regulacja ostrości jest w obu okularach osobno. Wygląda na wiekową i ciekaw jestem co to za polski wynalazek i czy może ktoś taką ma.
No i ......., dodaje załącznik a na forum go nie widać... Przykro mi, sorry |
może masz za dużą rozdzielczość zdjęcia ,zmniejsz i spróbuj ponownie.
Arek - Sro 07 Wrz, 2011
fireman82, musisz kliknąć przycisk "Odpowiedz", wtedy wyświetli Ci się osobna strona do odpowiadania, w której będą opcje dodawania zdjęć w postaci załączników. W opcji "Szybka odpowiedź" nie można dodawać zdjęć w postaci załączników.
fireman82 - Czw 08 Wrz, 2011
No chyba teraz się uda...
Arek - Czw 08 Wrz, 2011
No i udało się. To jest dokładnie to:
http://www.optyczne.pl//8...a_lornetki.html
rafadast - Pią 09 Wrz, 2011
W koncu moj NIKONEK
fireman82 - Pią 09 Wrz, 2011
A oto moja lorneta, dzieło radzieckiej myśli technicznej, czyli BPC 15x50 Dioptex, kiedyś miałem wiele lat taką samą, niestety przepadła bezpowrotnie, więc nie wahałem się ani chwili, że następną też chcę właśnie taką, no i miesiąc temu kupiłem w idealnym stanie...
nnn - Pią 09 Wrz, 2011
Moja delta:
bufa - Pią 09 Wrz, 2011
Fajnie że temat powoli posuwa się do przodu Tak trzymac
No i Wasze lornetki też niczego sobie
Pozdrawiam
FIFI - Pią 09 Wrz, 2011
Moja mała ...
Arek - Pią 09 Wrz, 2011
Nie liczy się wielkość tylko... satysfakcja.
madrax - Pon 19 Wrz, 2011
Witam,a oto mój obecny tercet
od lewej:
Yukon 30x50
Nikon EX 10x50
BPC5 8x30
przepraszam z jakość zdjęcia
|
|