forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - używane lustro na statyw i nie tylko

krewzszafy - Pią 09 Wrz, 2011
Temat postu: używane lustro na statyw i nie tylko
Witam, dawno nie pisałem bo wypadłem zupełnie z obiegu sprzętu cyfrowego. Potrzebuję coś na statyw do zdjęć z czasem naświetlania max. 1-2 min. Myślę o używanym 40d, d80, k10. Czy nie będzie z nimi problemu z tamronem 17-50 lub 10-24? Planuję też lampę zewnętrzną pewnie metz 48 af1 bo niedroga a używałem jej kiedyś z powodzeniem z k10. czy z 40d i d80 dobrze śmigać będzie metz?
jaad75 - Pią 09 Wrz, 2011

krewzszafy, a wydaje Ci się, że coś się w tych aparatach zmieniło od czasów sprzed Twojego "wypadnięcia z obiegu sprzętu cyfrowego"?... :razz:
BTW, welcome back!... :smile:

krewzszafy - Pią 09 Wrz, 2011

Chodzi mi głównie o współpracę tamrona z canonem i o metza z nikonem/canonem bo tego nie próbowałem nigdy. Co do body jest mi rybka c, n czy p, ale nie chcę wtopy zaliczyć i tyle :wink:
mozer - Pią 09 Wrz, 2011

krewzszafy, do długich ekspozycji to zdecydowanie 40D. Z Tamronem zawsze problem być może, ale współpracować powinien ;)
krewzszafy - Wto 13 Wrz, 2011

no ok, 40d. Patrze i widzę że ceny przystępne. Wiecie może jak to jest z wymianą migawki w canonach? Gdzieś czytałem że w 40d przy przebiegu mniejszym niż 100tyś w przypadku padnięcia migawki serwis wymienia na nową i pokrywa się tylko koszty naprawy i przesyłki. Prawda to?