|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Rzeszów i okolice ,karta CF
pawlack - Pią 09 Wrz, 2011 Temat postu: Rzeszów i okolice ,karta CF Witam!
Miałby ktoś może do pożyczenia kartę CF 4Gb lub podobną na ślub 17-19 września za przysłowiowe piwo ? Mam tylko jedną 4Gb a dość dużo zdjęć chciałbym zrobić w RAWie. Byłbym bardzo wdzięczny. Rzeszów i okolice.
mail - pao003.p3@gmail.com
edmun - Pią 09 Wrz, 2011
może warto zainwestować ?
kurcze sam w ten sam weekend mam ślub, ale mam 3x4GB + 1x8GB i zastanawiałem się czy wystarczy (spytaj komora ile on wypstrykał na moim ślubie )
cybertoman - Sob 10 Wrz, 2011
edmun napisał/a: | kurcze sam w ten sam weekend mam ślub | Przeciez niedawno miales juz jeden...
komor - Sob 10 Wrz, 2011
edmun, zmienia żony jak rękawiczki.
edmun - Sob 10 Wrz, 2011
focę Panowie focę
pawlack - Sob 10 Wrz, 2011
Chyba właśnie zamówię kartę bo nie pierwszy raz mam ten problem z brakiem miejsca na RAWy. Jaką polecacie ? Nie musi być demon szybkośći. Tyko jeszcze pojawia się problem z akumulatorkiem bo mam tylko 1 do aparatu, do lampy tez jeden komplet ale o to sie nie obawiam, na pewno nie padną.
Komor, ile zrobiłeś na tym ślubie ? z 8,000 ?
edmun, coś ci strona z stopki nie działa, zmieniłeś domenę czy jakaś przerwa techniczna ?
edmun - Sob 10 Wrz, 2011
pawlack, działa działa.. cały czas.
Karta... jeśli masz jakiś dwucyfrowy - to pewnie Sandisk Extreme III lub odpowiednik Lexara.
co do aku...
nie ukrywam, że polecam Ci chociaż do lampy wziąć zapas... możesz się niemiło zdziwić w środku imprezy
a nie brać zapasowego do body też trochę dziwnie
pawlack - Sob 10 Wrz, 2011
Ano teraz działa stronka.
Aparat to Canon 350D. Zapas do lampy wezmę bo mam ale co z aku do body to nie wiem, bo jeden na pewno nie ogarnie. Może kupić zamiennik ?
komor - Sob 10 Wrz, 2011
pawlack, to był mój pierwszy ślub, na dodatek dla znajomych, więc natrzaskałem się jak głupi. Z karty 8 GB robiłem dwukrotnie zrzut, do tego jeszcze starsze zapasowe też zapełniłem. Robiłem na sRAW-ach i RAW-ach, więc łatwo zapełnić.
Co do zamiennika aku to jest na forum parę wątków w odpowiednim dziale, generalnie marka Hähnel się powtarza często (mam i polecam), ale nie tylko ta.
edmun - Sob 10 Wrz, 2011
ja korzystam z zamiennikow photixxa.
pamietaj ze to jest kogos slub. mozliwe ze jedyny w zyciu. jesli jestes zapasowym fotografem to moze wypali bez dodatkowych zabezpieczen.
jesli jestes glownym fotografem to nie bawilbym sie w fuszerke ale zabezpieczyl na wszelkie mozliwe sposoby
pawlack - Nie 11 Wrz, 2011
No właśnie to też będzie mój pierwszy ślub, karty zamawiam, prawdopodobnie 2x 8GB SanDisk Extreme III chyba że ktoś doradzi coś innego, tylko co z akumulatorami ?
Do lampy mam 1 komplet Eneloop'ów ,do aparatu tylko jeden akumulator ...
komor, możesz pokazać zdjęcia które zrobiłeś na tym ślubie ?
edmun - Nie 11 Wrz, 2011
komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku
Usjwo - Nie 11 Wrz, 2011
edmun napisał/a: | komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku |
Do czasu powiedzenia "sakramentalnego TAK" jeszcze jedna zgoda potrzebna.
...potem mozesz juz rzadzic.
Sunders - Nie 11 Wrz, 2011
Usjwo napisał/a: | edmun napisał/a:
komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku
Do czasu powiedzenia "sakramentalnego TAK" jeszcze jedna zgoda potrzebna. |
Usjwo, czy czasem nie chodziło Ci o Od
Usjwo - Nie 11 Wrz, 2011
Sunders napisał/a: | Usjwo, czy czasem nie chodziło Ci o Od |
Chcialem edmun'a na duchu podniesc, w koncu nie tak dawno swiat mu sie zawal..., to znaczy ten tego, zmienil.
Mam 2 dni na wybranie akumulatora i karty, co polecacie ?
Akumulator Hähnel czy Phottix ?
Karta Kingsotn 4Gb x133 da radę ?
moronica - Nie 11 Wrz, 2011
mialam karte kingston, raz jak ja wsuwalam do czytnika kociak potracil moja reke, karta wyleciala i sie rozpolowila. dobrze ze dalo sie ja zlozyc i z niej zczytac ale blokada wyleciala i karta byla do wyrzucenia. od tej pory staram sie nie oszczedzac
I jakie teraz posiadasz ?
komor - Nie 11 Wrz, 2011
pawlack napisał/a: | komor, możesz pokazać zdjęcia które zrobiłeś na tym ślubie ?
|
Matko i córko, a co to ma do pożyczania karty CF w Rzeszowie i okolicach? Ja nie jestem fotografem ślubnym, zrobiłem uprzejmość koledze, pierwszy raz w życiu z aparatem na ślubie… Jak się wyrobię to udostępnię parę na Flickerze, ale to jeszcze chwilę zajmie.
Heh, kolejnego tematu nie chce zakładać a sam jeszcze nigdy na ślubie z aparatem nie byłem dlatego fajnie byłoby zobaczyć np. twoje zdjęcia . Byłbym wdzięczny jakbyś dał znać gdy będą na Flickr. Karta pamięci i 2. zestaw aku do lampy zamówiony, trochę nie chce dokładać do tego mojego 350D bo za niedługo planuje zmienić na 40D i nie ma sensu teraz akumulatorków do 350d kolekcjonować. Karta i aku do lampy zawsze się przydadzą, wiadomo.
|
|