forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklep w Opolu

pawkon - Nie 11 Wrz, 2011
Temat postu: Sklep w Opolu
Witam :smile:
Szukam porządnego sklepu fotograficznego w Opolu. Nie interesują mnie FJ, Media Expert, Euro RTV itp.
Coś na styl Foto Master we Wrocławiu.
Dziękuję z góry za info i pozdrawiam :wink:

Sunders - Nie 11 Wrz, 2011

pawkon napisał/a:
Szukam porządnego sklepu fotograficznego w Opolu. Nie interesują mnie FJ, Media Expert, Euro RTV itp.

Niestety, o ile mi wiadomo takigo sklepu w Opolu nie ma :sad:
Najbliżej Opola takie sklepy można znaleźć we Wrocławiu, ew. w Tarnowskich Górach.

Usjwo - Nie 11 Wrz, 2011
Temat postu: Re: Sklep w Opolu
pawkon napisał/a:
Nie interesują mnie FJ, Media Expert, Euro RTV itp.

Lepiej poradzic sie tutaj, a tam kupic taniej.

Nie znam cen tych sklepow, ale jako ze sa to supermarkety, mozna tam pwenie czasami kupic taniej

forrest - Nie 11 Wrz, 2011

Zależy co masz na myśli pisząc "dobry" i czy zależy Ci na sprzęcie czy na innych usługach. Jeśli taki, w którym półki uginają się pod naporem wypasionego sprzętu wszystkich producentów, to takiego sklepu nie ma.
Piszesz, że nie masz na myśli FJ, mnie natomiast ostatnio FJ (w Opolaninie) bardzo pozytywnie zaskoczył ofertą sprzętową (kilka eLek Canona, czy co lepsze kąski od Nikona).
Niestety to zaskoczenie zniknęło w trakcie mojego pobytu w W-wie. Tamtejszy FJ (w Arkadii) pozwolił mi nacieszyć oko (i mój korpus) taką ilością szkieł, że ech...
Tak jak napisał Sunders, pozostaje Wrocław lub G. Sląsk :roll:

pawkon - Pon 12 Wrz, 2011

W FJ często panują braki na zasadzie "teraz nie mamy" lub "na zamówienie".
Tak miałem w zeszłym tygodniu, gdy kupowałem obiektyw właśnie w FJ bo niższa cena. I na tym się skończyło.
Jak to bywa w koncernie C chciałem dokupić osłonę przeciwsłoneczną ale Pani powiedziała: "nie prowadzimy takich rzeczy" z filtrów dostałem tylko 1 model UV a polarze musiałem zapomnieć bo nie było tej średnicy jakiegokolwiek producenta.

Faktycznie może lepiej Śląsk np. Gliwice czy Zabrze czy aż Katowice?

forrest - Pon 12 Wrz, 2011

Jeśli dobrze kojarze jesteś z K-K więc nie wiem jak Gliwice czy Zabrze, ale jak Sunders, napisał masz jeszcze Tarnowskie Góry (fotozakupy.pl bodajże), albo Cyfrowe.pl w Katowicach, potem to już chyba dopiero Kraków.
pawkon - Wto 13 Wrz, 2011

Tak jestem z K-K. Znalazłem też post o sklepach na Śląsku. Jest sklep w Gliwicach na ul. Krupniczej 2. Nie wiem jak się nazywa.
Fotozakupy z Tarnowskich Gór zna chyba każdy tu obecny i oddział Cyfrowe.pl w Katowicach.