|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Test "czyściwa" do matrycy.
Oreston - Nie 11 Wrz, 2011 Temat postu: Test "czyściwa" do matrycy. Witam!
Zastanawiam się nad kupnem płynu i szpatułek do czyszczenia polskiej firmy - Rotin.
Moje pytanie, jest takie - na czym sprawdzić, czy ów płyn i szpatułki nie pozostawiają śladów ich użycia na matrycy?
Bo raczej nie byłoby miła niespodzianką, gdyby okazało się,że zostawia smugi, plamy albo jakiś osad...
A może ktoś w Was miał już do czynienia z tym preparatem i szpatułkami?
Będę wdzięczny za podpowiedzi!
Pozdrawiam!
baracuda - Nie 11 Wrz, 2011
Sprawdzone , to działa > LensPen < b.dobrze
hijax_pl - Nie 11 Wrz, 2011
Potwierdzam - miotła pierwsza klasa.
Oreston - Nie 11 Wrz, 2011
Sory za może naiwną uwagę, ale...
Hm. nie wiem moze są tego różne rodzaje (zaraz zabiorę się za czytanie) ,ale jak ostatnio miałem cos podobnego w rękach, to pamiętam,ze było to pokryte jakimś ciemnym proszkiem...w każdym bądź razie zostawiało ślad...i to do matrycy?!
Jakas konkretna firma?
Np:
link
baracuda - Nie 11 Wrz, 2011
Oreston napisał/a: | nie wiem moze są tego różne rodzaje (zaraz zabiorę się za czytanie) |
cena mówi sama za siebie:
Cytat: | Cena Kup Teraz 7,00 zł |
tani szmelc , tylko oryginale za około 50 zeta
Oreston - Sob 17 Wrz, 2011
No tak w myśl zasady - co tanie to drogie:).
A może szanowni forumowicze miał ktoś z Was coś takiego w rękach i sprawdzał jak działa:
http://allegro.pl/rotin-z...1818924348.html
Dzięki serdeczne za odpowiedź!
Pozdrawiam!
luke130 - Nie 18 Wrz, 2011
Oreston napisał/a: | http://allegro.pl/rotin-zestaw-do-czyszczenia-matrycy-pelna-klatka-i1818924348.html |
Ło Matko!!
Ale ktoś pojechał z tym czyszczenie matrycy w zimie i na dworze.
Tutejszyn - Nie 18 Wrz, 2011
baracuda napisał/a: | ...tani szmelc , tylko oryginale za około 50 zeta | Też kiedyś zastanawiałem się nad jakimś czyściwem. Popatrzyłem na Allegro.. CO?! 50 ZET??!!! W życiu! Kupiłem litr spirytusu izopropylowego za kilkanaście złotych. I czyszczę wszystko od okularów po monitor. Matrycy jeszcze nie czyściłem, bo trzepaczka w aparacie jakoś rzeczywiście jest skuteczna
kasiakaaz - Nie 18 Wrz, 2011
Tutejszyn napisał/a: | Kupiłem litr spirytusu izopropylowego za kilkanaście złotych. I czyszczę wszystko od okularów po monitor. Matrycy jeszcze nie czyściłem, bo trzepaczka w aparacie jakoś rzeczywiście jest skuteczna |
Dokładnie, matrycę jak dotąd potraktowałam kilka razy gruszką
Oreston - Wto 20 Wrz, 2011
Ciekawe co jest w tym płynie który dodają do tych "szpatułek". Moze właśnie spirytus izopropylowy...hm ciekawe.Jakby się okazało,ze rzeczywiście, to sprawaokazałaby się znacznie prostrza przy wyborze i przypuszczam tańsza:). To jeszcze zapytam tak: Czy nie macie obawy,że spirytus izopropylowy zostawi smugi, albo nieodparuje idealnie zostawiając plamy?:)
dr11 - Wto 20 Wrz, 2011
Oreston, może być: izopropanol, metanol, woda. Część lub wszystko na raz
|
|