|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Wybór aparatu z czterech upatrzonych.
tomas2303 - Pon 12 Wrz, 2011 Temat postu: Wybór aparatu z czterech upatrzonych. Witam
Zaczynam przygodę z fotografowaniem i proszę Was o radę przy wyborze aparatu. Przedstawiam 4 modele:
Samsung WB5500
Nikon coolpix P100
Canon PowerShot SX 10 IS
Fuji Finepix hs10
Aparat ma służyć do fotografowania przyrody(m.in. ptaki). Interesuje mnie również jakość zdjęć przy słabym świetle przy ustawianiach manualnych.
Czytając opinie na tej stronie skłaniam się ku samsungowi.
fatman - Pon 12 Wrz, 2011
Z wymienionych przez Ciebie brałbym Fuji.
Sunders - Pon 12 Wrz, 2011
Ja bym się też skłaniał ku Fuji
edmun - Pon 12 Wrz, 2011
Jeśli chodzi o ptaki to pozostaje na polu bitwy tylko HS-10 czyli Fuji jak wyżej
tomas2303 - Wto 13 Wrz, 2011
Powiedzcie mi skąd ten samsung na optyczne.pl ma tyle pozytywnych opinii? Prawie same piątki dostał. Jakość zdjęć z tego aparatu przeważa na jego korzyść, a zoom niewiele mniejszy od fuji chyba nie robi dużej różnicy.
Sunders - Wto 13 Wrz, 2011
tomas2303 napisał/a: | skąd ten samsung na optyczne.pl ma tyle pozytywnych opinii? |
Od zadowolonych uzytkowników, to oczywiste.Spełnił ich oczekiwania.Jednak nie wynika z nich przecież, że jest lepszy od Fuji.Z komentarzy IMO wynika, że uzytkownicy Fuji mieli większe oczekiwania.Jeśli masz dwóch faworytów i wątpliwości, to chyba pora żeby postarać się wypróbować je w sklepie i skonfrontować z Twoimi oczekiwaniami
fatman - Wto 13 Wrz, 2011
Zwróć uwagę na budowę matrycy w Fuji i poczytaj w sieci o tym.
tomas2303 - Wto 13 Wrz, 2011
Zwróć uwage na obiektyw w samsungu. hehe Ja po prostu poszukuje kompromisu. Jestem poczatkujacy i nie wymagam zbyt dużo. To co napisałem w wymaganiach to tylko moje życzenie.Na pewno każdy z tych aparatów będzie mi przydatny. Na optyczne.pl przekonuje mnie opinia Artysty123, który niby fotografuje profesjonalnie. Inni również pewnie trochę sie znają i także dają samsungowi piątki.
[ Dodano: Pon 19 Wrz, 2011 17:34 ]
Z tych trzech muszę wybrać:
Nikon Coolpix P100
Nikon Coolpix P500
Fujifilm FinePix HS10
Proszę Was, wpisujcie swoich faworytów.
|
|