|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Problem z kadrowaniem fotek na PC
Krzysztof130349 - Sro 14 Wrz, 2011 Temat postu: Problem z kadrowaniem fotek na PC Problem z kadrowaniem (przycinaniem) fotek cyfrowych
Robię fotki kompaktem cyfrowym ,,Canon”.
Dość często , po przeniesieniu do archiwum komputerowego, wykonuję kadrowanie niektórych fotek, zainstalowanym programem ,,PhotoFiltre”. Po wykonaniu operacji ,,przycinanie” duże zdjęcie faktycznie jest skadrowane tak jak sobie tego zażyczyłem; natomiast miniaturka zdjęcia w folderze jest identyczna jak przed operacją kadrowania. Coś robię chyba żle - problem, że nie wiem co !!!!A może problem leży gdzie indziej ?
Pozdrawiam i proszę o podpowiedż.
hijax_pl - Sro 14 Wrz, 2011
Rozumiem, że masz windowsa.
Po prostu odśwież cache miniaturek w folderze...
Krzysztof130349 - Sro 21 Wrz, 2011
Dzięki za odpowiedż na mój problem.Przyznam szczerze,że w dalszym ciągu nie wiem co mam zrobić. Co to znaczy odświeżyć cache ? Jestem ,,cienki bolek" w informatyce.Pozdrawiam
hijax_pl - Sro 21 Wrz, 2011
Krzysztof130349, jakiego masz windowsa?
jaad75 - Sro 21 Wrz, 2011
Krzysztof130349 napisał/a: | Jestem ,,cienki bolek" w informatyce | Informatyce?...
mozer - Sro 21 Wrz, 2011
jaad75, tak się w szkołach nazywał przedmiot związany z komputerami. Pamiętasz jeszcze co to szkoła?
hijax_pl - Sro 21 Wrz, 2011
mozer napisał/a: | tak się w szkołach nazywał przedmiot związany z komputerami. | Bo dla układających program słowo "informatyka" jest mgliste bardzo i kojarzone bardziej z obsługą MS Painta i Excela niż zagadnieniami, którymi informatyka się zajmuje, czyli ogólnie pojętymi technikami przetwarzania informacji...
|
|