|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat służbowy
hoze - Pon 19 Wrz, 2011 Temat postu: Aparat służbowy Cześć.
Proszę Was o pomoc w wyborze aparatu jaki będę wykorzystywał w pracy.
Generalnie aparat będzie służył do dokumentacji wydarzeń + przedmiotów, ekspozycji.
Wiem, że większość średniej klasy aparatów będzie dobra do tych rzeczy ale dodatkowym wymogiem jest to, żeby dynamiczne zdjęcia (rajdy, mecze w hali) też wychodziły nienajgorzej (dokumentacja sponsorska). Jaki aparat byście polecili? Do wydania jest max 2000 pln ale im mniej tym lepiej.
Na razie zwróciłem uwagę na:
Fuji HS20EXR
Sony DSC-HX100V
Który z nich byłby lepszy - ew. inny jaki polecacie?
TomPL2 - Wto 20 Wrz, 2011 Temat postu: Re: Aparat służbowy
hoze napisał/a: |
Generalnie aparat będzie służył do dokumentacji wydarzeń + przedmiotów, ekspozycji. |
Myślałem, że "słuzbowy" to więcej kasy możesz dać, a tu takie standardowe wymagania
A te propozycje, czyli mega-zoomy to do hali raczej słabo się nadają...
hoze - Czw 22 Wrz, 2011
Moim zdaniem do roboty (nie jako fotograf) z tego przedziału cenowego wystarczy.
Byłem zmuszony już podjąć decyzję i padło na Fuji.
Co przeważyło nad Sony? Zasilanie
Do Fuji włożysz zwykłe paluszki i śmiga. W sony tylko akumulator - zapomnisz ładować i ........ A zakup nowego (np zapasowy) - 300pln. Dziękuję, dobranoc
Inna sprawa że w Sony jest zoom elektroniczny (nawet kręcenie powoduje zoom ze spoooorym opóźnieniem) a w fuji niemal jak w lustrzankach .
Na razie zrobione 2 fotki w dość ciemnych warunkach i wygląda to nienajgorzej. Zobaczymy jak pójdzie dalej.
Pozdrawiam
|
|