| |
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Os這na przeciws這neczna do Fuji hs10
ciulabula - Wto 20 Wrz, 2011 Temat postu: Os這na przeciws這neczna do Fuji hs10 Witam serdecznie, jestem nowym u篡tkownikiem tego forum, stron� znam jednak bardzo dobrze. Mam pewne pytanie, na kt鏎e jednoznacznej odpowiedzi nie potrafi貫m znale潭 na tych stronach. Posiadam aparat Fuji hs10 i zamierzam kupi� do niego os這n� przeciws這neczn�. Zastanawiam si� jednak, czy mog� u篡� jakiejkolwiek os這ny, przypisanej do innych modeli aparat闚 (Canon, Nikon etc). czy musz� koniecznie zakupi� model kompatybilny z Fuji??? Znalaz貫m TAKI model, pisz�, 瞠 pasuje on do Fuji, wol� si� jednak upewni�, zanim zakupi�. B璠� bardzo wdzi璚zny za odpowied�. Pozdrawiam.
moronica - Wto 20 Wrz, 2011
| Cytat: | | or any lens with a 58mm front thread diameter |
ten aparat ma gwint 58mm wiec nakrecic sie da. tylko ta oslona cokolwiek da tylko na szerokim koncu, na dluzszych ogniskowych bedzie tak jakby jej nie bylo
ciulabula - Wto 20 Wrz, 2011
Wielkie dzi瘯i monorica za odpowied�. Czy zatem sugerujesz kupno innej os這ny? Dodam, 瞠 Fuji posiada tak� os這n� tulipanow� w akcesoriach do aparatu, wi璚 mo瞠 ta nie b璠zie taka najgorsza?
ciulabula, nie polecam innej. przy tak ogromnym zakresie ogniskowych krotka oslona zadziala tylko na szerokim kacie a oslona gleboka z kolei bedzie na tym szerokim koncu winietowala
Czyli ta, kt鏎� wklei貫m b璠zie dobra? Dzi瘯uj� za odpowied�.
ciulabula, co masz na mysli ze bedzie "dobra"? co o niej mysle to juz napisalam wczesniej, teraz zdecyduj czy mimo tego ja chcesz kupic
hijax_pl - Wto 20 Wrz, 2011
Dla mnie wkr璚ane tulipany to taka ma豉 pomy趾a
| hijax_pl napisa�/a: | Dla mnie wkr璚ane tulipany to taka ma豉 pomy趾a |
HIJAX_PL mo瞠sz wyja郾i� dlaczego tak uwa瘸sz?
hijax_pl - Wto 20 Wrz, 2011
Zwykle gwinty maj� to do siebie, 瞠 si� kr璚� prawda? A os這na tulipanowa z za這瞠nia pracuje w okre郵onej pozycji - dlatego w豉郾ie stosuje si� mocowania bagnetowe.
Poza tym przy tak pot篹nym zakresie k徠a widzenia zgadzam si� z moronik�, lepiej b璠zie r瘯� zas豉nia� w razie potrzeby ni� kombinowa� z os這nami, kt鏎e si� nie sprawdz�...
| hijax_pl napisa�/a: | | r瘯� zas豉nia� | Tak robi貫m dotychczas !!! Dzi瘯i wielkie za wyja郾ienie sprawy.
|
|