|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Canon EOS 450D - pierwsza lustrzanka?
Yasu - Nie 25 Wrz, 2011 Temat postu: Canon EOS 450D - pierwsza lustrzanka? Witam. Pilnie potrzebuję rady dotyczącej zakupu pierwszej lustrzanki. Wcześniej używałam aparatu Kodak Easyshare Z1015 IS, który zaczął mnie bardzo ograniczać. Zastanawiam się nad zakupem (używanego) Canona 450D. Czy to dobry wybór? I co z obiektywem? Wybrać KIT, czy też jakiś inny? Na allegro jest chyba kilka aukcji...
Jako osoba KOMPLETNIE nieobeznana w temacie, proszę o pomoc. Canon 450D mnie oczarował, bardzo mi na nim zależy (nie wiem czy słusznie).
Ps. Jestem bardzo ograniczona finansowo. W grę wchodzi tylko używany sprzęt, niestety.
jaad75 - Nie 25 Wrz, 2011
Yasu napisał/a: | Canon 450D mnie oczarował, bardzo mi na nim zależy (nie wiem czy słusznie). | Niesłusznie. Jest mnóstwo lepszych aparatów na rynku. Jaki konkretnie masz budżet i jaki rodzaj fotografii Cię interesuje?
patigol - Pon 26 Wrz, 2011
A jaki masz budżet? Lepszych aparatów na pewno jest więcej ale wszystko zależy od tego ile pieniędzy chcesz wydać.
Yasu - Pon 26 Wrz, 2011
Zainteresowała mnie ta oferta: http://allegro.pl/canon-e...1820089106.html
Dwa obiektywy (chociaż nie wiem po co mi właściwie sigma).
Cena nie powinna (a raczej - nie może) przekraczać 2 tys.
Najlepszym zakupem chyba byłby:
http://allegro.pl/canon-e...1834812859.html
Pewny sprzedawca, niska cena... Tylko muszę się szybko zdecydować bo zostało kilka dni do końca aukcji. Co o tym myślicie?
mozer - Pon 26 Wrz, 2011
Lepiej zapoluj na Nikona D90 - półka wyżej od tego aparatu. Z kitowym obiektywem 18-55 powinnaś się zmieścić w tej cenie.
Pewny sprzedawca... taa.. poczytaj opinie na allegro...
patigol - Pon 26 Wrz, 2011
Jak na początek powinno Ci to w zupełności wystarczyć.
forrest - Pon 26 Wrz, 2011
Ja bym wolał ten. Ale to tylko ja
mozer - Pon 26 Wrz, 2011
forrest, zaraz Cię tu zbesztają za porównywanie 40D do cudownego ideału jakim jest D90
moronica - Pon 26 Wrz, 2011
mozer, stac cie na madrzejsze wypowiedzi. 40d to fajny aparat choc teraz juz dostepny wylacznie uzywany. d90 jest czesto polecany bo nadal jest dostepny nowy w sklepach. skoro autorka chce uzywke to mozna i 40d rozwazyc
forrest - Pon 26 Wrz, 2011
mozer, ale chyba w wątku o Canonie powinno być bezpiecznie
mozer - Pon 26 Wrz, 2011
Uuu, jak widać nie - dostało mi się, mimo że zaproponowałem Nikona
komor - Pon 26 Wrz, 2011
Myślę, że niedługo za polecanie Canona my, moderatorzy, zaczniemy rozdawać warny.
ophiuchus - Pon 26 Wrz, 2011
Yasu, jeśli masz 1500 na taki wydatek to lepiej dołóż troszkę i zainwestuj w 40D, skoro ma być Canon, nie zawiedziesz się.
jaad75 - Pon 26 Wrz, 2011
komor napisał/a: | Myślę, że niedługo za polecanie Canona my, moderatorzy, zaczniemy rozdawać warny.
| I to jest słuszna koncepcja!
Sunders - Wto 27 Wrz, 2011
jaad75 napisał/a: | komor napisał/a:
Myślę, że niedługo za polecanie Canona my, moderatorzy, zaczniemy rozdawać warny.
I to jest słuszna koncepcja! |
komor, jaad75, a co w takim razie będzie można bezkarnie polecać
hijax_pl - Wto 27 Wrz, 2011
Sunders napisał/a: | a co w takim razie będzie można bezkarnie polecać | Zapewne SLT
jaad75 - Wto 27 Wrz, 2011
Sunders, dobry sprzęt...
mozer - Wto 27 Wrz, 2011
jaad75, czyli też uważasz, że Sony?
Yasu - Nie 16 Paź, 2011
Mam mętlik w głowie i do tej pory na nic się nie zdecydowałam. A Nikon 90D na allegro chodzi po dosyć wysokich cenach... Ratunku...
mozer - Nie 16 Paź, 2011
To może spróbuj zapolować na Canona 40D? Chcesz w 2 tys. się zmieścić z obiektywem?
fatman - Sro 19 Paź, 2011
Każdy ma swoje typy i będzie ich tyle ile aparatów nw rynku.
Napiszę tak: 450D był moją pierwszą lustrzanką i bardzo byłem z niego zadowolony fotografując nim przez 1,5 roku. To dobry wybór.
kozidron - Czw 20 Paź, 2011
Yasu, jeżeli udałoby się w tej cenie kupić d90 to by było jedno z lepszych rozwiązań.
Przewyższa on 450D w kilku dość istotnych kategoriach, co nie znaczy że canonem nie zrobisz świetnych zdjęć. Przede wszystkim wizjer, dwie rolki do ustawiania parametrów, ogólnie lepsza ergonomia (bardziej komfortowo się to trzyma, mi przynajmniej wygodniej się zmienia iso i kilka innych nastaw w nikonie d90 niż w entry level canona).
Szukaj uzywki d90 w dobrej cenie, moze warto jeszcze chwile poczekać.
|
|