forum.optyczne.pl

Propozycje - A może test Sigma SD14?

komar_kzy - Nie 28 Paź, 2007
Temat postu: A może test Sigma SD14?
Jak w temacie...

Marzy mi się solidny test lustrzanki Sigmy - SD 14.

Test u konkurencji to jakies smiechy a nie obiektywna ocena aparatu.

Z tego co widze na necie to fotki wychodza z niego piekne a i cena u nas ostatnio nie taka straszna 4000zl za body.

Ciekawe wlasnie jak to jest z cala reszta ...

Moze kiedys sie wkoncu doczekamy ? :roll:

RobertO - Wto 30 Paź, 2007

Doczekacie sie ale teraz jest sporo nowosci A700, D300, E3 ktore tez trzeba przetestowac. Wiec nie jestem w stanie podac jakis konkretnych terminow.
komar_kzy - Sob 03 Lis, 2007

W takim razie nic tylko zacisnac zeby i czekac dalej.

Trzymam za slowo.

Moze okaze sie ze moim nastepnym body bedzie SD14 zamiast 40D :)

borowik23 - Pią 15 Lut, 2008

To ja odświeże temat :P Jak tam z testem tej sigmy? widze, że testujecie kolejne nowe body, ale można by zerknać również na body bardzo ciekawe, ze względu na matryce :P a nie tylko same nowości :) Mam nadzieje, że doczekam się tejże Sigmy w testach ...
Pozdrawiam

Arek - Pią 15 Lut, 2008

Testu typowego raczej nie będzie. Za dużo nowości na rynku, a SD14 w tym czasie zdążyła się trochę zestarzeć. Pracujemy jednak nad materiałem, który na obraz tego na co stać SD14 w porównaniu z innymi lustrzankami.
borowik23 - Sob 16 Lut, 2008

No i coś takiego również byłoby dobre :) no nowości sporo, sigma jak była nowością, byla niestety pominięta :/ swoją drogą, jestem ciekaw, kiedy, i czy wogóle Sigma poprawi swoją matryce i da chociaż te 6 MP :)
Arek - Sob 16 Lut, 2008

Była pominięta jak była nowością, bo były kłopoty z firmware. Ten egzemplarz, który oryginalnie dostaliśmy w pierwszym rzucie, był jeszcze przedprodukcyjny i się wieszał, więc zrezygnowaliśmy z testu, żeby nie dawać złego obrazu sytuacji.
MM - Sob 16 Lut, 2008

Ten aparat ma już bodaj szóstą wersję oprogramowania :shock:
borowik23 - Sob 16 Lut, 2008

No też zauważyłem, że jakos je mocno poprawiają :P ciekawe, jaks ie będzie sprawował ten egzemplarz konkursowy ^^
pdf100 - Sob 16 Lut, 2008

przyjdzie to sprawdze ;D
Monastor - Nie 17 Lut, 2008

borowik23, będziesz się martwić jak wygrasz :razz:
borowik23 - Nie 17 Lut, 2008

Monastor napisał/a:
borowik23, będziesz się martwić jak wygrasz :razz:

nie pogniewałbym sie :P ale nie z moim fartem :P tak pechowego człowieka, to raczej mało kto z was zna :P :P