|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt z interwalometrem
piotr_zmazur - Sob 08 Paź, 2011 Temat postu: Kompakt z interwalometrem Witam,
Szukałem ale nie znalazłem.
Poszukuję zaawansowanego kompaktu, który miałby:
- odpowiednik 24-28 mm
- jasny obiektyw(co najmniej 2,8)
- RAW(w ostatecznosci mogę z tego zrezygnować)
- nastawy manualne
Przy czym byłby stosunkowo mały.
I NAJWAŻNIEJSZE:
Miałby interwałometr z częstotliwościa najlepiej 5-10 s.
Bardzo podoba mi się Nikon P7000(lub teraz P7100). Ma to wszystko ale nie wiem jak jest w nim z częstotliwością interwału. Wie ktoś może jak często cyka te fotki i ile ich zrobi?
Zapraszam też zwolenników bezlusterkowców do składania propozycji
Dzięki za odpowiedzi
hijax_pl - Sob 08 Paź, 2011
piotr_zmazur napisał/a: | Wie ktoś może jak często cyka te fotki i ile ich zrobi?
| Wycinek z instrukcji P7100:
piotr_zmazur napisał/a: | Zapraszam też zwolenników bezlusterkowców do składania propozycji | A ja zapraszam do pobierania z sieci instrukcji obsługi różnych aparatów i poszukiwania we własnym zakresie
piotr_zmazur - Sob 08 Paź, 2011
hijax_pl:
Dziękuję za odpowiedź, chociaż trochę mnie rozczarowała bo liczyłem na częstszy interwał
Dzięki forum możemy pytać bezpośrednio użytkowników aparatów, dlatego wybrałem je a nie google.
hijax_pl - Sob 08 Paź, 2011
piotr_zmazur napisał/a: | Dzięki forum możemy pytać bezpośrednio użytkowników aparatów, dlatego wybrałem je a nie google. | problem w tym, że wielu użytkowników nie zagląda do instrukcji, a jeśli nawet - to interwałometr nie jest na pierwszym miejscu zainteresowania
Inna sprawa, że osobiście zamiast pytać ludzi wolę samemu sprawdzić w instrukcji. Mniej stresu i większa pewność.
piotr_zmazur - Nie 09 Paź, 2011
Znalazłem kompakt który ma to wszystko: Ricoh GX200.
Interwał co 5s, czyli idealnie.
Ten aparat zaczyna mi się podobać!
|
|