|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Olympus SP-810UZ , Panasonic TZ 20, czy Sony HX100V
zigi1 - Pon 10 Paź, 2011 Temat postu: Olympus SP-810UZ , Panasonic TZ 20, czy Sony HX100V Szukam dobrego kompaktu cyfrowego z mozliwością wykonywania zdjęć 3D w cenie do 1.600 PLN. Moje typy oscylują wokół Olympusa SP-810 UZ, Panasonica TZ 20 lub Sony DSC HX 100V. Który wybrać ? czym różnią sie technologie wykonywania zdjęć 3D w poszczególnych wymienionych aparatach ? Jakość zdęć , ostrość i wierność barw jest istotna dla wyboru.
three_monkeys - Pon 10 Paź, 2011
Miałem okazję testować te aparaty jeden po drugim, nie będę zagłębiał się bardzo w temat bo szkoda mi czasu ale, z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że Sony bije na łeb konkurentów. Jeżeli zależy Ci na gabarytach to oczywistym wyborem stanie się TZ20 (którego nie sposób bezpośrednio porównywać do reszty bo to inna klasa sprzętu - gabaryty "prawie kieszonkowe"). Tak czy inaczej z nich wszystkich sony (jak na tą klasę sprzętu) świetnie radzi sobie z gorszym oświetleniem. Naprawdę dobrze przy zdjęciach i moim zdaniem wybitnie (w tej klasie) podczas filmowania. Filmowałem ze statywu tą samą scenę przy mizernym oświetleniu. Po obejrzeniu na dużym telewizorze (philipsa) okazało się, że Sony bije na głowę konkurencje. Na co dzień jestem użytkownikiem Canona więc podszedłem do tematu bardzo obiektywnie. Jeśli chodzi o funkcje 3D to wolę się nie wypowiadać bo pozostaje ciemny w tym temacie i nie czuje na razie potrzeby żeby to zmieniać:) pozdrawiam
zigi1 - Pon 10 Paź, 2011 Temat postu: Olympus SP-810UZ , Panasonic TZ 20, czy Sony HX100V a co powiesz na opcję Panasonica DMC FZ 150 ? Przebija Soniaka jakością ?
three_monkeys - Wto 11 Paź, 2011
No niestety jeszcze nie miałem go w rękach ale z przykrością muszę stwierdzić, że FZ100 wypadł przy nim blado. Jak tylko się nadarzy okazja to wypróbuję i podzielę się wrażeniami.
bergercs - Wto 11 Paź, 2011
Ponoć ma rządzić:
http://www.photographyblo...iew/conclusion/
|
|