forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - aparat do 1100.

Reviu - Sro 19 Paź, 2011
Temat postu: aparat do 1100.
Witam, poszukuję aparatu w kwocie do około 1100 zl. Nie mam pieniędzy na zabawę lustrzanką, więc zdecydowałem się na kompakt. Aparatu potrzebuję do robienia zdjęć przy słabym świetle, jakieś makro wieczorem, no i żeby się sprawdził na uroczystościach i wycieczkach. Nie potrzebuję hd, ale 720 p mogłoby być. Superzoom także opcjonalnie. Nie rozglądałem się za innym, bo prócz rozdzielczość matrycy ISO zoomie i trochę ogniskowych nie mam pojęcia o parametrach. Powtarzam, że moje główne wymagania to makro, zdjęcia przy słabym oświetleniu i dobra jakość zdjęć.
Dodam jeszcze, że mam obecnie stary, 6 letni pentagram photon 634 i jestem z niego nawet zadowolony, ale na zdjęciach rozjasnia tylko przedmiot pierwszoplanowy, a reszta jak w nocy. Jeśli dam tryb nocny to musi leżeć plasko, bo z byle dotknięcia psuje zdjęcie. A poza tym jest przestarzały

Aszex - Sro 19 Paź, 2011

Canon Powershot SX220 HS
Reviu - Sro 19 Paź, 2011

A co myślicie o finepix s4000? Ma dość dobre recenzje i jest tańszy.
TomPL2 - Sro 19 Paź, 2011
Temat postu: Re: aparat do 1100.
Reviu napisał/a:
... jakieś makro wieczorem...

Łomatko, co to może być? Makro w ciemnych okolicznościach natury? Robaczki świętojańskie czy ćmy?

Może Samsung Ex-1?

Aszex - Sro 19 Paź, 2011

Reviu napisał/a:
A co myślicie o finepix s4000? Ma dość dobre recenzje i jest tańszy.

Lepiej wydać na piwo... ;)

http://www.photographyblo...iew/conclusion/

http://www.testeo.pl/test...00-1469210.html

Różnica w cenie około 100zł

Reviu - Sro 19 Paź, 2011

@2up
No i jeszcze pajączki oraz roślinki, pisząc wieczór miałem na myśli zachód słońca ;p
@topic
Czy do tamtych wyżej jest jakiś statyw do kupienia? Czy nie trzeba go w nich? ;p A może coś z panasonic lumix?

[ Dodano: Sro 19 Paź, 2011 22:31 ]
Niestety, nie mogę edytowac, więc napiszę tu. Jeśli będzie się opłacało to w ostateczności mogę wydać 1500 zł.

[ Dodano: Czw 20 Paź, 2011 21:22 ]
Nie ma więcej propozycji ?