|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Canon 15-85
lech pepliński - Czw 27 Paź, 2011 Temat postu: Canon 15-85 Byłem wczoraj w Optycznych na Kartuskiej zobaczyć wspomniany obiektyw . Przynieśli nowy z magazynu , Zawinięty w bomblowaną folię i zaklejony taśmą . Nawet nie w zastępcznym , białym kartonie . Powiedzieli , ze tak dostają . Jakieś jaja . Jutro będę miał wiadomość , jak jest sprzedawany w UK . Z rozmowy ze sprzedawcą wynika ,że jego nie ma w wolnej sprzedarzy , że to są tylko obiektywy kitowe po oddzieleniu od korpus 7D .Jest to możliwe ?
MC - Czw 27 Paź, 2011
lech pepliński napisał/a: | Optycznych na Kartuskiej |
Chyba w cyfrowych...
lech pepliński napisał/a: | Jest to możliwe ? |
Nie wiem, ale na podstawie 24-105 wątpię.
kufel - Czw 27 Paź, 2011
lech pepliński napisał/a: | . Z rozmowy ze sprzedawcą wynika ,że jego nie ma w wolnej sprzedarzy , że to są tylko obiektywy kitowe po oddzieleniu od korpus 7D .Jest to możliwe ? | jak dla mnie - nie bardzo.
kozidron - Czw 27 Paź, 2011
lech pepliński, jeżeli cię to tak bardzo interesuję, wejdź na listę pro dealerów zadzwoń do innego sklepu i zapytaj jak się sprawy mają, oczywiscie nie opisujac jak się sprawy mają w cyfrowych.
cybertoman - Czw 27 Paź, 2011
Moje pudelko
jotes - Czw 27 Paź, 2011 Temat postu: Re: Canon 15-85
lech pepliński napisał/a: | Byłem wczoraj w Optycznych na Kartuskiej zobaczyć wspomniany obiektyw . Przynieśli nowy z magazynu , Zawinięty w bomblowaną folię i zaklejony taśmą . Nawet nie w zastępcznym , białym kartonie . Powiedzieli , ze tak dostają . Jakieś jaja . Jutro będę miał wiadomość , jak jest sprzedawany w UK . Z rozmowy ze sprzedawcą wynika ,że jego nie ma w wolnej sprzedarzy , że to są tylko obiektywy kitowe po oddzieleniu od korpus 7D .Jest to możliwe ? |
Jest w wolnej sprzedaży, pudełkowana wersja.
EDIT:
A głowę bym dał, ze przed chwilą posta ze zdjęciem nie było...
B o g d a n - Wto 01 Lis, 2011
lech pepliński napisał/a: | Z rozmowy ze sprzedawcą wynika ,że jego nie ma w wolnej sprzedarzy , że to są tylko obiektywy kitowe po oddzieleniu od korpus 7D .Jest to możliwe ? | Canon nie ma w ofercie obiektywów, przeznaczonych tylko do zestawów z aparatem. Każdy możesz kupić w oryginalnym opakowaniu. Sprzedawca opowiada bajki.
Tylko jedna rzecz jest tu istotna, a mianowicie cena.
Każdy chce kupić obiektyw jak najtaniej, prawda?
Obiektyw 15-85 w oryginalnym, fabrycznym pudle kosztuje ok 500 zł. więcej od tego z zestawu. Realna sklepowa cena sprzedaży takiego obiektywu to ponad 2800 zł. Obiektywy z zestawów kosztują od ok. 2300 zł. Oglądając ceny choćby. na ceneo od razu widać kto jaki produkt oferuje.
Oczywiście sprzedawca powinien postawić sprawę jasno, a nie ściemniać.
lech pepliński - Wto 08 Lis, 2011
I nie ma jednego sklepu w Polsce , który by ten obiektyw sprzedawał w orginalnym opakowaniu ?
MM - Wto 08 Lis, 2011
lech pepliński napisał/a: | I nie ma jednego sklepu w Polsce , który by ten obiektyw sprzedawał w orginalnym opakowaniu ? |
Są. Raczej mogą sprowadzić. Specjalnie dla marud. Tylko te marudy będą marudzić i to mocniej, bo cena takiego obiektywu - które nie jest wyjęte z zestaw - byłoby odpowiednio wyższe. Kupisz szkło drożej o np. 200 zł lub 300 zł tylko dlatego, że pudełko będzie oryginalne? W dobie szukania przez tydzień w necie sklepu, gdzie cokolwiek jest tańsze 50 groszy? Ciekawe...
|
|