|
forum.optyczne.pl
|
 |
Błędy w działaniu - Ostrzeżenie z Google
Quaint - Pią 04 Lis, 2011 Temat postu: Ostrzeżenie z Google nie da się przejść z wyszukiwarki do optycznych:
http://www.google.com/url...eqcN30M-X8uN9zQ
kozidron - Pią 04 Lis, 2011
hehe, u mnie też
adapter - Pią 04 Lis, 2011
+1
Ten sam komunikat
hijax_pl - Pią 04 Lis, 2011
Forum już też FF blokuje.
http://safebrowsing.clien...l&site=AS:16276
Kocur - Pią 04 Lis, 2011
A no blokuje... znaczy próbuje blokować. W komunikacie od google czytamy m.in. "W ciągu ostatnich 90 dni część tej witryny została odnotowana z uwagi na podejrzane działania następującą liczbę razy: 1."
Ktoś Optycznym zdaje się zrobił kawał.
luke130 - Pią 04 Lis, 2011
Kocur napisał/a: | A no blokuje... znaczy próbuje blokować. W komunikacie od google czytamy m.in. "W ciągu ostatnich 90 dni część tej witryny została odnotowana z uwagi na podejrzane działania następującą liczbę razy: 1."
Ktoś Optycznym zdaje się zrobił kawał. |
Konkurencja?
U mnie to samo. Tyle dziwne że nie wchodzę przez google ale bezpośrednio z zakładek na panelu. No ale z tego co widzę to google aspiruje do roli policji internetu.
luke130 napisał/a: | No ale z tego co widzę to google aspiruje do roli policji internetu. | Nie wiem, czy google czy FF: Narzędzia / Opcje / Bezpieczeństwo / "Blokuj zgłoszone witryny stwarzające zagrożenie"
komor - Pią 04 Lis, 2011
luke130 napisał/a: | Konkurencja? |
Nie konkurencja tylko na serwerach OHV, które hostują Optycznych, były jakieś witryny podejrzane i teraz cały serwer ma taki status, z tego co rozumiem z raportu Googla.
A ja sobie odpaliłem starożytnego Internet Explorera v5.2 for Mac i mam gdzieś wszystkie ataki. Tylko coś polskie znaki chyba się nie wyświetlą... :/
Edit: a jednak wyświetliły się, tylko podczas edycji mam krzaki.
moronica - Pią 04 Lis, 2011
mi sie to tylko pojawia przy zagladaniu do galerii. w kazdym razie ja sie tym nie przejmuje bo mam zainstalowany noscript. ukryc ostrzezenie mozna i bez zmiany przegladarki
kozidron - Pią 04 Lis, 2011
i już wszystko jasne, oczywiscie jeżeli wierzyć temu co napisali na stronie głównej
Już Robert zadziałał...
http://www.optyczne.pl/43...techniczne.html
mozer - Pią 04 Lis, 2011
Zemsta czesiów I
kufel - Pią 04 Lis, 2011
czy u Was też w dalszym ciągu występuje ten komunikat i blokowanie witryny?
elnino - Pią 04 Lis, 2011
u mnie w dalszym ciągu są komunikaty o niebezpiecznej witrynie
Tak - cały czas wisi w Google jako niebezpieczna.
kufel - Pią 04 Lis, 2011
ten komunikat będzie do czasu aż Google sprawdzi przesłane wyniki.
btw, ciekawe komu Optyczni zaszli za skórę
RobertO - Pią 04 Lis, 2011
Stan ostatniego sprawdzenia tej witryny pod kątem szkodliwego oprogramowania: Sprawdzanie tej witryny zostało zakończone. Nie znaleziono w niej niczego niepokojącego. Ostrzeżenia o szkodliwym oprogramowaniu wyświetlane przez wyszukiwarkę są usuwane. Należy pamiętać, że wprowadzone zmiany mogą stać się widoczne dopiero za jakiś czas.
tak wiec lada moment wszystko powinno wrocic do normy
kufel napisał/a: | btw, ciekawe komu Optyczni zaszli za skórę |
adres IP wskazuje na to, ze Rosjanom
wykorzystali bug w oprogramowaniu adserwera
komor - Pią 04 Lis, 2011
U mnie już znikło ostrzeżenie. Osobom, które sobie powyłączały w przeglądarkach ostrzeganie przed zagrożeniami przypominam uprzejmie, żeby sobie włączyć z powrotem.
A, i na głównej cały czas pokazują mi się reklamy bielizny. Strasznie rozpraszające i zapominam w ogóle po co wszedłem na stronę Aptecznych.
A u mnie nadal informacje o niebezpieczeństwie...
u mnie pod FF tez juz nie ma informacji, niestety w wynikach wyszukiwania google ciagle jeszcze jest
Arek - Pią 04 Lis, 2011
No właśnie. Z tą bielizną z klastra to już ktoś pisał. Mi też to się kiedyś pojawiło, ale tylko na kompie żony. Myślałem, że ona szukała tam jakiejś bielizny dla siebie, więc google zapamiętało, bo na moich kompach tego nie było. A szkoda
Przy następnym teście jakiegoś fajnego obiektywu zrobimy zdjęcia przykładowe modeli w bieliźnie i w stroju kąpielowym. Zobaczymy czy wtedy będzie Was rozpraszało
kasiakaaz - Pią 04 Lis, 2011
Arek napisał/a: | Przy następnym teście jakiegoś fajnego obiektywu zrobimy zdjęcia przykładowe modeli w bieliźnie i w stroju kąpielowym. Zobaczymy czy wtedy będzie Was rozpraszało |
Arek, jak rozumiem, dla każdego coś miłego - więc i dla pań też coś rozpraszającego się znajdzie?
Arek - Pią 04 Lis, 2011
kasiakaaz, spoko Stanę obok modelki na jednym zdjęciu
kasiakaaz - Pią 04 Lis, 2011
Arek napisał/a: | kasiakaaz, spoko Stanę obok modeli na jednym zdjęciu |
Ok, w imieniu pań - trzymam Cię za słowo
komor - Pią 04 Lis, 2011
Arek napisał/a: | Mi też to się kiedyś pojawiło, ale tylko na kompie żony. |
Arek, wyślę Ci zrzuty ekranowe tych reklam.
kufel - Pią 04 Lis, 2011
komor napisał/a: | A, i na głównej cały czas pokazują mi się reklamy bielizny. Strasznie rozpraszające i zapominam w ogóle po co wszedłem na stronę Aptecznych. | noo, rozpraszające te wszystkie testy na optycznych , nawet spokojnie na reklamę pani w bieliźnie popatrzeć nie można
RobertO napisał/a: | adres IP wskazuje na to, ze Rosjanom | nieźle, myślałem ze to bardziej lokalna sprawa.
komor - Pią 04 Lis, 2011
kufel napisał/a: | nieźle, myślałem ze to bardziej lokalna sprawa |
Internet jest wielki, Rosja czy Brazylia, to wszystko jest lokalnie. Co innego, gdyby adres IP wskazywałby na Marsa albo Alfa Centauri…
kufel - Pią 04 Lis, 2011
komor napisał/a: | Internet jest wielki, Rosja czy Brazylia, to wszystko jest lokalnie | wiem wiem , nie mniej dziwi mnie ze wybrali sobie akurat "nasze podwórko" choć może nie powinno
moronica - Pią 04 Lis, 2011
Rosja i Turcja, to zawsze jedno albo drugie
ok, reklamy z paniami zablokowane, wiec juz nic nie bedzie was rozpraszac.
dcs - Pią 04 Lis, 2011
Najpierw wrzuca się film z Muchomorkiem, a potem się dziwi, że ruscy.
forum.optyczne.pl Strona Główna » Optyczne » Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką » Samsung NX5
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 18:02
komor napisał/a: |
BTW, ciekawe czy:
Obrazek
ma tryb auto. |
komor - Pią 04 Lis, 2011
dcs napisał/a: | Najpierw wrzuca się film z Muchomorkiem, a potem się dziwi, że ruscy. |
RobertO napisał/a: | ok, reklamy z paniami zablokowane, wiec juz nic nie bedzie was rozpraszac |
No to wrobiłem się…
Arek - Pią 04 Lis, 2011
Komor, spokojnie, na PW podeślę Ci kilka linków. Nie pokazuj żonie
baracuda - Nie 20 Lis, 2011
Strona ponownie została zaliczona do niebezpiecznych.
Cytat: | Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!
Strona www.optyczne.pl została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.
Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie.
|
Cytat: | Suggestions:
Return to the previous page and pick another result.
Try another search to find what you're looking for.
Or you can continue to http://www.optyczne.pl/ at your own risk. For detailed information about the problems we found, visit Google's Safe Browsing diagnostic page for this site. |
kufel - Nie 20 Lis, 2011
u mnie tez wystepuje ten komunikat, ale tylko gdy przeglądam witryne na Mozilli. z ciekawosci odpaliłem Optycznych na IE i zadnych problemów...
hijax_pl - Nie 20 Lis, 2011
U mnie na FF też się pojawiło, ale teraz już jest OK.
baracuda - Nie 20 Lis, 2011
Zgadza się, komunikat wyskakuje na FF.
kufel - Nie 20 Lis, 2011
u mnie na FF bez zmian , nadal jest komunikat i ostrzezenie. cóż , na jakis czas musze sie polubic z IE
moronica - Nie 20 Lis, 2011
kufel, naprawde tak bardzo przeszkadza ci komunikat, ktory mozesz ukryc, by zmieniac przegladarke na taka, ktora ci zapewnia taki stopien bezpieczenstwa ze ci ostrzezen nawet nie pokazuje?
kufel - Nie 20 Lis, 2011
moronica napisał/a: | kufel, naprawde tak bardzo przeszkadza ci komunikat, ktory mozesz ukryc, | wychodze z zalezenia ze ten alert to sprawa krótkotrwala, więc nie jest problemem dla mnie na tę chwilę przesiąść sie na inną przeghladarke... nie wiem w czym problem...
moronica napisał/a: | by zmieniac przegladarke na taka, ktora ci zapewnia taki stopien bezpieczenstwa ze ci ostrzezen nawet nie pokazuje? | ale ja wiem ze wchodzac na optycznych zagrozen raczej nie musze sie obawiac...
MC - Nie 20 Lis, 2011
Na Operze również taki komunikat występuje.
moronica - Nie 20 Lis, 2011
kufel, z optycznych moze i nie ale IE naprawde nie jest bezpieczna przegladarka. zwlaszcza jak sie uzywa windowsa to warto byc ostroznym jesli chodzi o surfowanie po necie. firefox i noscript to moim zdaniem minimum
kufel - Nie 20 Lis, 2011
moronica, ja wiem ze IE to raczej sito dlatego moją podstawową pzregladarką jest FF. IE uzywam wyjatkowo rzadko. w obecnej chwili tylko do przegladania optycznych. a ignorowanie komunikatu na FF jest uciazliwe, musialbym klikac "zignoruj to ostzrezenie" za kazdym razem gdy strona albo jakas podstrona sie laduje i przechodze miedzy stronami ,wątkmi forum. wiem , moze gdzies w ustawieniach mozna to zmienic ale na te chwile nie chce m isie tam grzebać...
hijax_pl - Nie 20 Lis, 2011
kufel napisał/a: | ze gdzies w ustawieniach mozna to zmienic ale na te chwile nie chce m isie tam grzebać... | Opcje / Bezpieczeństwo / Blokuj witryny zgłoszone...
Teraz mi FF nie blokuje - robił to z dwa razy rano - może u Ciebie po prosty wystarczy wyczyścić cache?
kufel - Nie 20 Lis, 2011
hijax_pl napisał/a: | może u Ciebie po prosty wystarczy wyczyścić cache? | nie pomogło. zatem chyba musze dodac Optycznych do wyjątkow stron blokowanych .
mozer - Nie 20 Lis, 2011
O, u mnie przed chwilą znowu się pojawił ten komunikat po wejściu na forum. Od ostatnio wyjaśnionej sprawy go nie było.
Arek - Nie 20 Lis, 2011
Komunikat faktycznie występuje. Jesteśmy w trakcie sprawdzania, co tym razem się stało. Prosimy o wyrozumiałość.
4motion - Nie 20 Lis, 2011
Też właśnie miałem komunikat że ta strona dokonuje ataków
dragossani - Pon 21 Lis, 2011
Coś było na rzeczy bo u mnie FF zawieszał się całkowicie przy wchodzeniu na forum - wyglądało to na próbę ataku na przeglądarkę. Chrome tylko wyrzucał komunikat ostrzegawczy.
|
|