|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - Kamera w granicach 800 zł
kajma11 - Sob 05 Lis, 2011 Temat postu: Kamera w granicach 800 zł Witam. Poszukuję kamery z dobrą ( oczywiście jak na te pieniądze ) jakością dźwięku oraz z nienajgorszą jakością obrazu. Zależy mi głownie na jakości dźwięku. Dobrze by było gdyby kamera miała wbudowaną pamieć, tak ok. 4-8 gb. Skłaniałbym się raczej ku kamerze HD niż SD. Kamera powinna kosztować w granicach 800, góra 900 zł. Mam również jedną na oku: http://www.e-cyfrowe.pl/j...na-p-19527.html . Prosiłbym o wyrażenie swojej opinii na jej temat oraz zaproponowanie swojej sugestii. Z góry dziękuje za pomoc
4motion - Sob 05 Lis, 2011
Co chcesz filmować i dlaczego stawiasz nacisk na dźwięk? Takie kamerki jak te mają słabe mikrofony, możesz zawsze doinwestować w zewnętrzny mikrofon co znacznie poprawia jakość dźwięku.
kajma11 - Sob 05 Lis, 2011
Chciałbym filmować głównie chwile z moim zespołem, a jeśli chodzi o dźwięk to chcieliśmy od czasu do czasu nagrać jakiś utwór, amatorsko i delikatnie oczywiście. Nie chodzi mi tu o niewiadomo jaką jakość, po prostu chciałem dostać najlepszą za te pieniądze.
Ja mam do kamery taki jakiś badziewny mikrofon, nawet nie wiem skąd, ma uchwyt na sanki które są na kamerze (nowe małe kamery tego nie mają ale zawsze można go postawić w pobliżu) i jakość dźwięku jest naprawdę dużo lepsza więc w twoim przypadku zastanowiłbym się szczególnie nad czymś takim. Co do kamery to chyba musisz po necie opinii szukać i sam wybrać bo budżet masz niewielki.
mozer - Sob 05 Lis, 2011
kajma11, do nagrywania muzyki mikrofon w takiej kamerze na pewno się nie nadaje, także zwróć uwagę, żeby kamera miała wejście dźwięku.
Dobrze, dziękuje za porady. Co w takim razie można mi polecić, najlepiej jakieś konkretne modele? Jakąś przyzwoitą kamerkę za tą cenę?
Ciężko jest znaleźć coś ciekawego nawet w zbliżonej cenie.
A co można znaleźć?
Baku - Czw 10 Lis, 2011
Z tego co kojarzę, to budżetowe JVC mają wejścia na mikrofony. Może warto rozejrzeć się w ofercie tej firmy?
|
|