forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Problemy z Canonem 70-300 IS USM

Arek - Czw 25 Maj, 2006
Temat postu: Problemy z Canonem 70-300 IS USM
Według plotek krążących na forach w necie, Canon ma oficjalnie potwierdzić problemy z ostrością obrazu w obiektywie Canon EF 70-300 IS USM. Pojawiają się one przy wykonywaniu zdjęć w okolicy ogniskowej 300 mm z włączoną stabilizacją obrazu i
tylko gdy trzymamy aparat w pozycji portretowej (pionowo). Podobno w czerwcu firma
ma ogłościć rozwiązanie...

mrooq - Pią 26 Maj, 2006

czyzby to ten o ktorym pisalem pare dni temu ze mam na niego ochote ?
Arek - Pią 26 Maj, 2006

chyba dokładnie ten
olaieryk - Sro 31 Maj, 2006

Fajne szkło!
Nikonowcy mogą pozazdrościć IS USM i dość dobre parametry w całym zakresie zooma.
Może dzięki "wadzie" trochę stanieje ;)

Arek - Sro 31 Maj, 2006

Też mam taką nadzieję, wtedy bym sobie go kupił na ptaki. One najczęściej zajmują środek kadru więc przy 300 mm nie przypominam sobie, żebym trzymał aprat inaczej niż poziomo.
Wada nie będzie dla mnie więc uciążliwa.

Arek - Pią 30 Cze, 2006

Sprawa się częściowo wyjaśniła:

http://www.optyczne.pl/index.php?news=174

olaieryk - Pią 30 Cze, 2006

No jestem ciekawy

Co do Nikona to powoli się poprawia :)
Ostatnio już piszą maile po polsku ;)

eryk

Arek - Pią 30 Cze, 2006

Jeśli chodzi o moje kontakty Nikon Polska vs Canon Polska, to niebo a ziemia. Nikon
pełen profesjonalizm, Canon tragedia. Canon ostatnio wymyślił, jak ich poprosiliśmy
o aparat do testów, że aparat to można u nich na miejscu w godzinkę czy dwie potestować
i to powinnio wystarczyć. Na takie testy się nie zapisaliśmy...

No cóż - canon ma pozycję światowego lidera więc nie liczy się z "malutkimi" , więc trzymajmy kciuki za konkurencję

Po takim potraktowniu Optycznie.pl przez canona zastanawiam się czy Canon przypadkiem boi się obiektywnego testu i tylko sam sobie wybiera "godnych" partnerów do testowania swojego sprzętu???

podoba mi się wejście Sony na rynek cyfrowych lustrzanek!!!

Może warto by poprosić Sony o Alphę???

eryk

Arek - Pią 30 Cze, 2006

Już dawno poprosiliśmy. Sony Polska mieć ją na początku lipca i obiecali dosłać.

A jeśli chodzi o Canona, to sprawa się tylko odwlecze, bo jak oni nie dali, to zdobyliśmy skądinąd, tylko trochę później. Test 30D więc za chwilę na naszych stronach.

Niech Moc będzie z Wami :)