|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Pixel Opas
komor - Pon 21 Lis, 2011 Temat postu: Pixel Opas Kolejny zawodnik na ringu…
Pixel Opas do Nikon All-in-one Radiowy Wyzwalacz Lamp Błyskowych nadajnik/odbiornik
Pixel Opas do Canon All-in-one Radiowy Wyzwalacz Lamp Błyskowych nadajnik/odbiornik
Tym razem przynajmniej, jak piszą, jest zgodne z poprzednim wynalazkiem:
Cytat: | Urządzenie jest kompatybilne z Pixel King, działa jako odbiornik (nie wspiera trybu TTL i HSS (szybkiego czasu synchronizacji)) |
MC - Pon 21 Lis, 2011
No ładnie
Do mnie idą właśnie Kingi
Co do tego wynalazku - nie obsługuje HSS i TTL. Dla mnie więc nieprzydatne, bo jeszcze się nie nauczyłem błyskać w manualu
forest - Pon 05 Gru, 2011
Zawodnik ciekawy i faktycznie działa z Kingami z małym szczegółem. Konkrety w teście pixel opas
MC - Pon 05 Gru, 2011
Bardzo ciekawe są Twoje testy. Brawo za "chcenie".
kozidron - Pon 05 Gru, 2011
Wygląda to ciekawie i dość przystępne cenowo. Chyba się zdecyduje.
forest, konkretnie dobrałeś się do tematu i dość rzeczowo, dzięki pomogłeś mi w podjęciu decyzji.
komor - Pon 05 Gru, 2011
Też czekałem na test Foresta Dzięki, aktualnie to właśnie Opasy są na mojej liście zakupowej.
Tymczasem:
Czas pracy: jako odbiornik: 600godzin / jako nadajnik: 300godzin
A nie odwrotnie? Odbiornik cały czas nasłuchuje i zużywa prąd, nadajnik pracuje tylko podczas nadawania. Czy coś mylę?
forest - Pon 05 Gru, 2011
Takie wartości podje producent i nie pozostaje nic innego jak mu wierzyć. 600h focenia to ze dwa lata u mnie . Nadajnik musi z odpowiednią mocą "wypchać" ten sygnał żeby poleciał te 350m, a to dość prądożerne zajęcie Masz rację że odbiornik cały czas słucha, ale w porównaniu z nadawaniem to lightowe zajęcie bo generalnie ma gdzieś czy coś do niego przyleci i sobie czeka To tak obrazowo
Naukowo to pobór prądu przez końcówkę mocy podczas nadawania jest dużo większy.
Oj tam oj tam z tym "chceniem". Skoro mam możliwość to nie będę kisił wiedzy dla siebie tylko skrobnę parę zdań, a nóż komuś z braci fotograficznej się przyda
MC - Wto 06 Gru, 2011
Jak widać bardzo się przydaje. Te tematy i linki należałoby może przykleić.
|
|