|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Statyw z głowicą kulową - do 300 zł
Nikonka - Czw 24 Lis, 2011 Temat postu: Statyw z głowicą kulową - do 300 zł Dobry wieczór!
Chciałabym prosić o radę dot. zakupu statywu z głowicą kulową, do 300 zł, najlepiej z możliwością wykorzystania go do fotografii makro.
Mam 160 cm wzrostu
ophiuchus - Sob 26 Lis, 2011
Proszę bardzo
Kwestię makro rozumiem poprzez np możliwość ustawienia kolumny centralnej w poziomie, tak aby aparat znalazł się bliżej fotografowanego obiektu? Statywy ze stałą głowicą, to chyba taki mocno kompromisowy kompromis A ile waży zestaw, który chciałabyś mocować na takim trójnogu?
Nikonka - Sob 26 Lis, 2011
ophiuchus napisał/a: | Proszę bardzo
Kwestię makro rozumiem poprzez np możliwość ustawienia kolumny centralnej w poziomie, tak aby aparat znalazł się bliżej fotografowanego obiektu? Statywy ze stałą głowicą, to chyba taki mocno kompromisowy kompromis A ile waży zestaw, który chciałabyś mocować na takim trójnogu? |
a velbon 603 ma stałą głowicę ?
mój zestaw to nikon d5100 + nikkor18-105 lub n70-300
ophiuchus - Sob 26 Lis, 2011
Nikonka, hehe, doczytałem inny wątek o statywach, w którym się wypowiadałaś możesz moje propozycje zignorować, bo ten który wybrałaś powinien spokojnie wystarczyć głowica oczywiście jest odkręcana i możesz ją zmienić na cokolwiek innego byle było kompatybilne z tym statywem :]
Pazuzu - Nie 27 Lis, 2011
Proponuje benro a-300ex lub 350. Sam będę się decydował na ten model. Zalety to waga oraz mały rozmiar.
|
|