|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Noktowizor 2 gen bez pod¶wietlacza - pytanie o pod¶wietlacz
wiesiekosa - Pi± 02 Gru, 2011 Temat postu: Noktowizor 2 gen bez pod¶wietlacza - pytanie o pod¶wietlacz Witam,
Nie jestem nowy, choć konto musiałem założyć nowe, bo nie pamiętałem loginu i hasła do starego. Ponad 2 lata byłem u naszych zachodnich s±siadów
Jestem w dobrym kontakcie z moim niemieckim koleg±, który pracuje w firmie zajmuj±cej się likwidacj± mienia państwowego (wojskowego).
Mam możliwo¶ć kupna noktowizora 2. generacji ze składu magazynowego. Jest to sprzęt z górnej półki wyprodukowany w 2000 roku. Szkopuł w tym, że nie ma pod¶wietlacza IR.
Na składzie maj± także noktowizory 1. generacji z takimi pod¶wietlaczami. Pod¶wietlacze na zdjęciach wygl±daj identycznie (maj± te same rozmiary, i oznaczenia).
Sprzęt ogólnie jest bez gwarancji, nowy, ale nie sprawdzany. Kupuję w ciemno...
Moje pytanie jest takie: czy pod¶wietlacz IR z 1. generacji różni się czym¶ od pod¶wiatlacza 2. generacji?
Mam zamiar kupić dwa noktowizory gen 1. i 2. przełożyć pod¶wietlacz IR do tego 2. generacji.
Czy to będzie jaka¶ różnica?
Napiszę szczerze nie znam się więc pytam, bo być może kto¶ zna się lepiej na tym ode mnie.
Pozdrawiam serdecznie
alhander - Pon 02 Sty, 2012
Witam.
Na twojego posta natrafiłem, poszukuj±c wła¶nie jakiego¶ noktowizora. Co do twojego pytania, to skoro oznaczenia maj± takie same , to nie powinno być problemu z przełożeniem. Ogólnie żecz biorac, do¶wietlacz to żródło ¶wiatła podczerwonego, i czy to będzie Halogen z filtrem, czy dioda podczerwona, laser podczerwony, to będzie działał w każdej generacji.
|
|