|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 800 zł.
Reviu - Sob 03 Gru, 2011 Temat postu: Aparat do 800 zł. Tak więc zdecydowałem się zmniejszyć budżet. Nie potrzebuję mega zoomu, z 3x wystarczy, matryca min. 6mpx, w miarę jasny obiektyw. Zdjęcia makro, w słabym oświetleniu (wieczór) i w ruchu, możliwość podwodnej obudowy mile widziana. Nie potrzebuję filmików. Przydałby się też dodatkowy manualny fokus, ale niekoniecznie. W grę wchodzi używany, jednak wolałbym tego uniknąć.
Sunders - Sob 03 Gru, 2011
Dołóż 120pln:
http://allegro.pl/samsung...1971884448.html
Reviu - Nie 04 Gru, 2011
To byłby najlepszy wybór? Bo mam możliwość dołożenia, ale nie wiem, czy warto.
Sunders - Nie 04 Gru, 2011
Reviu napisał/a: | To byłby najlepszy wybór? Bo mam możliwość dołożenia, ale nie wiem, czy warto. |
IMO warto. Nie wiem tylko czy z zakupem podwodnej obudowy nie bedzie problemu.
Reviu - Nie 04 Gru, 2011
Bardzo mi na tym nie zależy. Btw lepiej używany, czy nowy? Jak ze statywem (pierwszy lepszy będzie dobry?)?
Sunders - Nie 04 Gru, 2011
Reviu napisał/a: | Btw lepiej używany, czy nowy? |
Ten uzywany, do ktorego link podalem wyadaje mi sie godny uwagi.
Reviu napisał/a: | Jak ze statywem (pierwszy lepszy będzie dobry?)? |
Nie bierz tego doslownie, ale przy jego wadze mozna tak powiedzec
ladybuba - Nie 04 Gru, 2011 Temat postu: Aparat do 800 zł. Więc, szukam aparatu w cenie do 800 złotych, mam zamiar kupić na allegro więc tamtymi cenami się kieruję, może być używany, nie stanowi to dla mnie problemu.
Aparat służyć na do robienia zdjęć dzieciom w ruchu, krajobrazom, makro jakieś robaczki, kwiatki, fajnie jakby się sprawdził na koncercie. Zawsze marzyło mi się zrobienie zdjęcia księżyca, ale nie wiem czy aparatem za taką cenę będzie to możliwe. Czasem wybieram się na mitingi lekkoatletyczne, więc jakiś zoomik chętnie widziany, żeby robić zdjęcia z trybun.
Chciałabym żeby nie była to mała cyfrówka, bo wyślizgują mi się one łatwo z rąk.
Przeszukałam już różną wątki i propozycji jest za dużo.
Mam teraz Kodaka ZD710, jest on straszny. Baterie trzymają krótko, choć niedawno były wymieniane, dlatego wolałabym jakieś akumlatorki. Zdjęcia pstrykane jedno po drugim też są niemożliwe.
Aparaty które wyszukałam : Nikon P100, SONY DSC-HX1, FUJIFILM HS10 (tutaj są baterie, tak?), PANASONIC FZ38, Pentax X90.... jest ich jeszcze sporo.
Z góry dziękuję za wszystkie propozycje.
|
|