|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Czego się pozbyć
Dominika - Pon 05 Gru, 2011 Temat postu: Czego się pozbyć Zazwyczaj pytają tutaj jaki aparat kupić a ja pytam który sprzedać?
Jestem zmuszona zostawić sobie jeden z dwóch aparatów co byście wybrali: Lumix LX5 czy sony R1. I jeden i drugi są świetne czasami przydaje się sony czasami lumix ale niestety mogę zostawić sobie tylko jeden i stąd pytanie który?
dcs - Pon 05 Gru, 2011
Dominika,
A masz konwertery do R1?
Dominika - Pon 05 Gru, 2011
Nie mam bo i po co skoro jest w nim najbardziej uniwersalna ogniskowa na świecie 24-120
dcs - Pon 05 Gru, 2011
Dominika,
A lampę?
Aszex - Pon 05 Gru, 2011
Dominika napisał/a: | Zazwyczaj pytają tutaj jaki aparat kupić a ja pytam który sprzedać? |
Faktycznie ciekawe.
Weź 2 kartki, jedną dla r1 drugą lx i na każdej napisz (wyjdą 4 pola/kolumny):
-kiedy go stosujesz,a kiedy nie np. przy fotografii krajobrazu tak, a w nocnej nie
-jakie są + i - danego aparatu np. że jest ładny, ma jasny obiektyw, robi dobre zdjęcia, że go nie lubisz etc itd.
Jeśli coś występuje w tym i w tym np. że robi dobre zdjęcia, to wpisz i tu i tu. Potem nadaj ważność każdemu zastosowaniu, +,- np. od 1-5. Potem zestaw to. Jeśli jeszcze nie będziesz wiedzieć, to napisz na forum, to co najważniejsze.
Dominika - Pon 05 Gru, 2011
ma wbudowaną- tak mam lampę zewnętrzna i bezprzewodowy wyzwalacz radiowy mam też statyw filtr szary i polar soczewkę macro 4 baterie i torbe. W lumiksie zestaw podobny- tulejka filtry.
dcs - Pon 05 Gru, 2011
Dominika,
To jak rozmiar dla Ciebie nie ma znaczenia,
to zostaw Sony.
Jak nie ma znaczenia także sterowanie, wysokie ISO, waga.
wielbicielxx - Pon 05 Gru, 2011
To chyba oczywiste, że zostawić sobie R1
|
|