|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat głównie do filmów
drkalbar - Pią 09 Gru, 2011 Temat postu: Aparat głównie do filmów Witam wszystkich
jestem tu nowy i oczekuje od was pomocy w wyborze aparatu który mi na dobre parę lat posłuży.
Aparatu będę używał głównie do nagrywania filmów w HD na koncertach, przyjęciach itp. (Podkreślam amatorskie nagrywanie nie profesjonalne, ale w jak najlepszej jakości)
Interesuje mnie co najmniej jakość HD i zależy mi na jak najlepszym dźwięku. Nie znam się w tym temacie jakie standardy obowiązują itp. proszę o waszą wypowiedź. Cena nie więcej niż 1500zł chyba że wszyscy tutaj powiecie że Lumix LX5 jest najlepszy to te 100zł mogę dołożyć ale przecież jest jeszcze Lumix TZ20 którego można znaleźć za mniej niż 1500zł a ma dźwięk Dolby i Full HD.
Generalnie jestem bardzo ciekawy waszych wypowiedzi i propozycji popartymi merytorycznymi argumentami.
Z góry wielkie dzięki za pomoc ...
PS. Zdjęcia też są ważne - będę je cykał przede wszystkim na koncertach i imprezach. Jeszcze rozmiar jest ważny żeby to nie był aparat wielkości np. Lumixa FZ48. Nie znam się dobrze na fotografii. Dopiero zaczynam tą przygodę. Nie jestem typem człowieka, który chodzi i wszystko wokół fotografuje
pozdrawiam
hardy - Pią 09 Gru, 2011
jak do filmów to chyba najlepszy będzie Sony DSC-HX9V
drkalbar - Pią 09 Gru, 2011
Dlaczego akurat ten model powinienem wybrać ?
Aszex - Pią 09 Gru, 2011
Czy jesteś pewny, ze aparat będzie lepszy od kamery?
drkalbar - Pią 09 Gru, 2011
Jestem pewien że kamera będzie lepsza ale mi tu chodzi o małe rozmiary i wszechstronność. Czasem cyknę jednak jakieś zdjęcie
Aszex - Pią 09 Gru, 2011
Jak Hardy...
http://www.dpreview.com/r...pTest/page9.asp
drkalbar - Pon 12 Gru, 2011
Ok kupiłem Sony HX9V jestem bardzo zadowolony
|
|