forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Samsung WB750 czy Nikon S9100

ania1988 - Wto 13 Gru, 2011
Temat postu: Samsung WB750 czy Nikon S9100
Witam,
Przeszukałam forum, natomiast nie znalazłam żadnych informacji porównujących te dwa modele... Zastanawiam się nad zakupem aparatu kompaktowego do max.850zł. W grę wchodzą te modele Samsung WB750 lub Nikon s9100, moglibyście doradzić mi który będzie rozsądniejszym zakupem? Jeśli chodzi o fotografię to szczerze powiem, że mam niewielkie doświadczenie... Aparat będzie służył mi np. do fotografowania krajobrazów na wycieczkach, spotkań ze znajomymi ale też do kręcenia krótkich filmów. Wiem, że w tym przedziale cenowym szału nie będzie ale zależy mi na możliwie jak najlepszej jakości, ostrości zdjęć, mniejszych szumach...

Sunders - Sro 14 Gru, 2011

ania1988 napisał/a:
W grę wchodzą te modele Samsung WB750 lub Nikon s9100, moglibyście doradzić mi który będzie rozsądniejszym zakupem?

IMO Samsung :smile:

ania1988 - Sro 14 Gru, 2011

Sunders dzięki :smile: Mógłbyś napisać dlaczego?
Sunders - Sro 14 Gru, 2011

ania1988 napisał/a:
dlaczego?

Głównie ze względu na większą ilość opcji programowych - możliwość samodzielnego dobierania parametrów ekspozycji, punktowego pomiaru światła, HDR i możliwość regulacji lampy błyskowej.