|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Samsung WB750 czy Nikon S9100
ania1988 - Wto 13 Gru, 2011 Temat postu: Samsung WB750 czy Nikon S9100 Witam,
Przeszukałam forum, natomiast nie znalazłam żadnych informacji porównujących te dwa modele... Zastanawiam się nad zakupem aparatu kompaktowego do max.850zł. W grę wchodzą te modele Samsung WB750 lub Nikon s9100, moglibyście doradzić mi który będzie rozsądniejszym zakupem? Jeśli chodzi o fotografię to szczerze powiem, że mam niewielkie doświadczenie... Aparat będzie służył mi np. do fotografowania krajobrazów na wycieczkach, spotkań ze znajomymi ale też do kręcenia krótkich filmów. Wiem, że w tym przedziale cenowym szału nie będzie ale zależy mi na możliwie jak najlepszej jakości, ostrości zdjęć, mniejszych szumach...
Sunders - Sro 14 Gru, 2011
ania1988 napisał/a: | W grę wchodzą te modele Samsung WB750 lub Nikon s9100, moglibyście doradzić mi który będzie rozsądniejszym zakupem? |
IMO Samsung
ania1988 - Sro 14 Gru, 2011
Sunders dzięki Mógłbyś napisać dlaczego?
Sunders - Sro 14 Gru, 2011
ania1988 napisał/a: | dlaczego? |
Głównie ze względu na większą ilość opcji programowych - możliwość samodzielnego dobierania parametrów ekspozycji, punktowego pomiaru światła, HDR i możliwość regulacji lampy błyskowej.
|
|