|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - lornatka z USA
daroda - Nie 11 Lis, 2007 Temat postu: lornatka z USA Znajomi mojego kolegi wkrótce przylatują z USA do Polski.Mogą mi kupić lornetkę.Pomyślałem o Nikonie-HG 10x42 L DCF. Próbowałem ją znaleźć w internecie i sprawdzić ile tam kosztuje,ale mi się nie udało. Może ona tam jest inaczej oznaczona. Pomóżcie! A może ktoś zaproponuje inną super lornetkę, którą warto kupić w USA (10x42 lub 10x50). Pozdrawiam forumowiczów!
Arek - Nie 11 Lis, 2007
Bo w USA ona nazywa się Premier LX:
http://www.adorama.com/NK1042LXP.html
Arek
daroda - Nie 11 Lis, 2007
a co powiesz Arku o tej?
http://www.bhphotovideo.c..._Binocular.html
Arek - Nie 11 Lis, 2007
Jeśli jest tak dobra jak model 10x42, to spokojnie można brać.
daroda - Nie 11 Lis, 2007
Nie wiadomo czy jest tak dobra. Dzięki!
maxtor - Czw 15 Lis, 2007
Na pewno warto kupić w USA Olympusa EXWP I (8x42 lub 10x42). Cena poniżej 200$. Jakość sprzętu przy tej cenie rewelacyjna. Mam 8x42 i jestem bardzo zadowolony.
daroda - Pią 16 Lis, 2007
Już sam nie wiem co wybrać. Jak sądzicie bardziej byłbym zadowolony z np.Olympusa EXWP I 8x42,10x42 czy z innej lornetki, ale 10x50. Jestem często w plenerze,nad wodą i chciałbym się przyjrzeć czasami z bliska otoczeniu również o zmierzchu. Nie mówię o ciemnej nocy bo do tego są inne lornetki, ale o zmierzchu wystarczy dobra 8x42,10x42 czy dużo lepiej widać jednak przez szkła 10x50, ale gorszej jakości np.Nikon EX 10x50. Cenię każdą uwagę.
Namor - Sob 17 Lis, 2007
Ciężka sprawa, z lornetkami jak z kobietami , jednemu pasuje ta, drugiemu inna. Niestety testy nie zawsze przekładają się na subiektywne odczucia - o czym sam się niejednokrotnie przekonałem. Musisz znalezc sklep z lornetkami Nikona i je tam wypróbować np. w W-wie niezły wybór Nikonów był w sklepie myśliwskim chyba "Kaliber".
vide - Sob 17 Lis, 2007
Może podpowiem ze za ok 1600zł mozna kupic wspaniałego nikona 8x30eII,troszkę ją poznałem i nie zamienie ją za nic.
Po co dawać 3tys czy wiecej jak można miec to samo albo lepsze za połowe ceny:)
lornetki.pl tam mozna pytać o dostępnosć,ja czekalem 2 tyg na nia.
W usa nie znalazłem juz tych lornetek,są nie produkowane.
|
|