|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Dobor obiektywu
marek1234-88 - Sob 17 Gru, 2011 Temat postu: Dobor obiektywu Witam mam nikona d5100 ze standardowym obiektywem 18-55 i mam pytanie jakie filtry moge dokupic zeby były lepsze zdjecia no i oczywiscie zeby go chronic jezeli by mozna to podajcie linki z gory dziekuje a teraz te drugie pytanie wazniejsze jaki dokupic drugi obiektyw tak aby sie w miare uzupełniały myslałem o tym http://www.sigma-sklep.pl...ikon,539,p.html ale nie wiem czy to jest dobry wybor jezeli macie inne pomysły to wstawcie link . Dzieki o pozdrawiam .
moronica - Sob 17 Gru, 2011
marek1234-88, do czego ci ten drugi obiektyw? obiektywy dobiera sie pod katem tematyki
o filtrach masz osobny dzial, poczytaj go, przynajmniej sie dowiedz jakiego rodzaju filtry istnieja
hijax_pl - Sob 17 Gru, 2011
marek1234-88 napisał/a: | zeby były lepsze zdjecia | A co z nimi nie tak?
marek1234-88 - Sob 17 Gru, 2011
znaczy nie no zdjecia sa ok ale własnie chodzi głownie zeby chronic obiektyw i zeby niebo miało lepszy kolor a do czego bede uzywał chodze duzo po gorach i głownie chodzi o robienie zdjec krajobrazu lubie tez fotografowac architekture c
marek1234-88, do krajobrazu i architektury bardziej przyda ci sie szeroki kat a 18-250mm nie da ci szerszego kata niz twoj 18-55mm
ok spoko wiec jak by¶ mogł podac jakis przykładowy link do jakiegos obiektywu szerokokatnego
marek1234-88, a moglbys moze najpierw poszukac? http://forum.optyczne.pl/viewforum.php?f=24
no tak ale nie znam sie na tym az tak doładnie i po to sie pyta kogos na forum zeby danej osobie pytajacej doradził nie wiem np jakie mocowanie i jakiej firmy wiec chyba nie jest ciezko komus wstawic zwykły link do danego obiektywu i pyatnie mam jeszcze takie czy sa obiektywy szerokokatne ktore maja stabilizacje i beda do mojego aparatu pasowały
[ Dodano: Sob 17 Gru, 2011 23:08 ]
no i cena max 3 tys
hijax_pl - Sob 17 Gru, 2011
marek1234-88 napisał/a: | po to sie pyta kogos na forum zeby danej osobie pytajacej doradził |
marek1234-88 napisał/a: | nie wiem np jakie mocowanie | Zacznij od instrukcji aparatu. marek1234-88 napisał/a: | nie znam sie na tym az tak doładnie | Kup sobie jak±¶ ksi±żkę, albo przynajmniej poszperaj po http://szerokikadr.pl/poradnik/ marek1234-88 napisał/a: | czy sa obiektywy szerokokatne ktore maja stabilizacje i beda do mojego aparatu pasowały | Nie wiem, czy wiesz o co pytasz...
no i dziekuje link do tej strony bardzo sie przyda wiele ciekawych rzeczy sie dowiem
maczetka - Nie 18 Gru, 2011
potraktuj to jako dobra rade marku:
poczekaj jeszcze z zakupem obiektywu pare miesiecy.
poczytaj fora i testy, popytaj, poogladaj zdjecia w necie patrzac jakimi ogniskowymi byly robione, zobacz jakimi ty robisz najwiecej...
jednym slowem - przemysl dokladnie, bo inaczej bardzo prawdopodobne, ze wyrzucisz pieniadze w bloto...
|
|