forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - problem z Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM

rysio - Nie 18 Gru, 2011
Temat postu: problem z Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM
witam
od tygodnia posiadam Sigma 10-20 mm f/4-5.6 EX DC HSM , po podpieciu do mojej puszki C60D zauwazylem dziwny obra,zdjecia robi nie ostre oraz gdy patrze w wizjer widze ziarnisty, piaskowy obraz i to samo jest jak wylacze aparat.z innym obiektywem tego problemu nie mam ,czy ktos wie w czym jest problem? dzieki

komor - Nie 18 Gru, 2011

Ziarnisty piaskowy obraz w wizjerze? :shock: A obiektyw zdjęty z aparatu i obejrzany pod ¶wiatło – niczego podejrzanego nie widać?
hijax_pl - Nie 18 Gru, 2011

komor napisał/a:
A obiektyw zdjęty z aparatu i obejrzany pod ¶wiatło – niczego podejrzanego nie widać?
I czy zdjęcia też takie wychodz±?
rysio - Nie 18 Gru, 2011

szkło wizualnie jest czyste na zdjeciach tego nie widac ale z zdjec jestem niezadowolony wychodze nieostre

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2011 18:01 ]
przykladowe zdjecia

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2011 18:09 ]
zdjecie bym wyslal ale jakos nie umiem :P jak bys mi mogl dac swojego maila to wysle i ocenisz

komor - Nie 18 Gru, 2011

rysio napisał/a:
jak bys mi mogl dac swojego maila

:)

kozidron - Pon 19 Gru, 2011

komor, jakie ładniutkie strzałki :razz:

rysio, możesz wrzucić na jaki¶ darmowy hosting albo na jakiego¶ drop boxa czy rapidshare, sam chętnie zajrzę :smile:

komor - Pon 19 Gru, 2011

kozidron napisał/a:
komor, jakie ładniutkie strzałki :razz:

Polecam Skitch. Niestety póki co na tę głupi±, powoln± i zbyt drog± jabczan± platformę. :)

kozidron - Pon 19 Gru, 2011

komor napisał/a:
Polecam Skitch. Niestety póki co na tę głupi±, powoln± i zbyt drog± jabczan± platformę. :)

hehe.......... wzruszyłem się :razz: :wink:

broczek - Nie 04 Lis, 2012

Wydaje mnie się, że pod pier¶cień zooma powłaził piaseczek. Podczas zmiany ogniskowej wyczuwa się "szuranie, drapanie".
Czy można to w jaki¶ sposób samemu naprawić? Czy lepiej nie ryzykować i wysłać do serwisu?