|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - galeria swoich zdjęć w internecie
fou - Pią 30 Gru, 2011 Temat postu: galeria swoich zdjęć w internecie Witam,
Postanowiłem zrobić małą ankietę dotycząca tego, gdzie i w jaki sposób pokazujecie swoje zdjęcia w internecie. Jestem ciekaw jakie narzędzie jest najczęściej wykorzystywane do tego, by podzielić się swoimi fotografiami ze światem lub znajomymi.
Ja sam korzystam głównie z dwóch: FB, gdzie wrzucam różne zdjęcia, głównie dla znajomych oraz z własnej galerii (skrypt płatny) na własnym hostingu.
Zapraszam do głosowania i dyskusji.
--edit--
Można wybrać dwie opcje
hijax_pl - Pią 30 Gru, 2011
A płatna Picasa, to która to będzie opcja?
fou - Pią 30 Gru, 2011
"Picassa, Flickr lub inny darmowy serwis tego typu" - wiem, że napisałem tam 'darmowy', ale ważniejsze będzie, że to 'picassa'
hijax_pl - Pią 30 Gru, 2011
Tak samo jak Flicr - darmowy do 200 zdjęć, by smaczka zlapać
kufel - Pią 30 Gru, 2011
hijax_pl napisał/a: | Tak samo jak Flickr - darmowy do 200 zdjęć, by smaczka złapać | ojj niestety prawda ja co prawda do tych 200 nie dobijam na razie ale na tyle polubilem sie z flickrem ze coś czuje ze powyzej tych 200 skończy się na upgradzie do pro
Daniel*1977 - Sob 07 Sty, 2012
kufel, 25$ rocznie to skromny wydatek
Ja uzbierałem już prawie 5500 zdjęć na Flikrze. Sporo z nich nie powinno tam być ale są, żeby było widac jak czasami nie powinno robić się zdjęć
kufel - Sob 07 Sty, 2012
Daniel*1977 napisał/a: | kufel, 25$ rocznie to skromny wydatek | racja póki co nawet nie zbliżam sie do tych 200 ale to kwestia czasu. a przyznam że haczyk już połknąłem i trudno by mi było przerzucić się na coś innego
Daniel*1977 - Nie 08 Sty, 2012
Mi właśnie we Flickr odpowiada jego prostota, a zarazem elastyczność.
Po wykupieniu konta PRO możesz ładować ile wlezie, jedynym ograniczeniem jest chyba waga pliku 20MB, do tego dochodzi licznik "odwiedzin", możliwość wyświetlania zdjęć w pełnym rozmiarze, możliwość zamiany załadowanego zdjęcia i kilka dupereli.
Oczywiście jak się ma konto bezpłatne to widać ostatnie 200 zdjęć, po przekroczeniu tego one nie znikają, jak kupisz konto to będzie normalnie do nich dostęp.
Ja jeszcze próbuję coś takiego w sensie własnej strony, finansowo nie jest zbyt ciekawe, ale gdyby cokolwiek się dzięki temu spieniężyło to chyba warto
http://www.wix.com/didmyself/onestepcloser
kufel - Nie 08 Sty, 2012
Daniel*1977 napisał/a: | Po wykupieniu konta PRO możesz ładować ile wlezie, jedynym ograniczeniem jest chyba waga pliku 20MB, | i tak wrzucam w rozmiarze maksymalnie 900 pix wiec luz
Daniel*1977 napisał/a: | do tego dochodzi licznik "odwiedzin" | w koncie standardowym on tez jest. widać liczbę wyświetleń ogólna i dla każdego zdjęcia. chyba ze chodzi o jeszcze coś innego?
Daniel*1977 - Nie 08 Sty, 2012
Mozliwe, że coś udostępnili do darmowych kont. Jak nie zapłacę do końca marca to się przekonam co jest w standardowym
|
|