forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Przegrody z pianki

mtyran - Wto 03 Sty, 2012
Temat postu: Przegrody z pianki
Witam!
Chciałbym tanim kosztem przystosować swoją torbę do przechowywania w niej lustrzanki i wpadłem na pomysł, że najlepsze byłyby piankowe przegrody, którymi standardowo wymoszczone są torby, plecaki do tego typu sprzętu.
Szukałem po sklepach internetowych, ale nie znalazłem dodatkowych przegródek do kupienia. Na forach też się nie natknąłem na podobny temat. Jakiś pomysł gdzie można byłoby to dostać, albo jak wykombinować substytut?

[ Dodano: Wto 03 Sty, 2012 16:43 ]
Dla zainteresowanych - przyszły mi do głowy 2 możliwości:

1) kupić najtańszy pokrowiec i "wymontować" przegrody
2) zaopatrzyć się w neoprenową matę do fitnessu (nie mylić z tymi gąbkowymi) :grin:

W razie jakby ktoś miał inną propozycję, proszę o zabranie głosu.

Mazzi - Sro 04 Sty, 2012

Nie bardzo rozumiem sens takiej przeróbki - wybacz. Nie lepiej uciułać grosik i kupić coś, co jest sprawdzone? Albo najtańszą torbę foto jeśli ma być to "magazyn do przechowywania" sprzętu w domu?!
4motion - Sro 04 Sty, 2012
Temat postu: Re: Przegrody z pianki
mtyran napisał/a:
Witam!
Chciałbym tanim kosztem przystosować swoją torbę do przechowywania w niej lustrzanki i wpadłem na pomysł, że najlepsze byłyby piankowe przegrody, którymi standardowo wymoszczone są torby, plecaki do tego typu sprzętu.
Szukałem po sklepach internetowych, ale nie znalazłem dodatkowych przegródek do kupienia. Na forach też się nie natknąłem na podobny temat. Jakiś pomysł gdzie można byłoby to dostać, albo jak wykombinować substytut?

[ Dodano: Wto 03 Sty, 2012 16:43 ]
Dla zainteresowanych - przyszły mi do głowy 2 możliwości:

1) kupić najtańszy pokrowiec i "wymontować" przegrody
2) zaopatrzyć się w neoprenową matę do fitnessu (nie mylić z tymi gąbkowymi) :grin:

W razie jakby ktoś miał inną propozycję, proszę o zabranie głosu.

Może obszyj kawałki karimaty materiałem z naddatkiem po bokach i doszyj rzepy na tych bokach i w plecaku. Tylko czy jest sens? Jeżeli drogi masz sprzęt to chyba nie ma co oszczędzać?

mozer - Sro 04 Sty, 2012

mtyran, robisz to ze względu na chęć ukrycia faktu, że przenosisz sprzęt foto, czy masz inne powody?
mtyran - Sro 04 Sty, 2012

Po prostu mam torbę, którą jest wygodna, aparat też w niej nosiłem i chciałem ją dostosować, by domyślnie służyła jako sprzętowa. Temat póki co idzie w odstawkę, bo znalazłem ciekawy pokrowiec, który będę musiał sprawdzić na żywo.