forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Ciekawe akcje społeczne

gazik00 - Sro 04 Sty, 2012
Temat postu: Ciekawe akcje społeczne
Ciekawa akcja szykuje sie w warszawskim metrze w najbliższą niedzielę "Metrem bez spodni"

Cytat:
No Pants Subway Ride ma już długoletnią tradycję. Została zapoczątkowana w Nowym Yorku 11 lat temu i odbywa się co roku. W zeszłym roku w w NY wzięło udział aż 3000 tysiące osób. Została rozpowszechniona na cały świat i w tym roku dotarła do Polski.

Cała akcja rozpocznie się 8 stycznia o godzinie 15 na stacji metra Wilanowska. Aby przystąpić do zabawy wystarczy zdjąć spodnie i zachowywać sie naturalnie.

http://warszawa.cz/forum/...8-stycznia-2012

Ktoś się wybiera? :mrgreen:

kozidron - Czw 05 Sty, 2012

gazik00 napisał/a:

robiło się dziwniejsze rzeczy, mało oryginalne to to i dość miałkie a powinno być raczej zdawkowe i rzutkie.

FotoTomek - Czw 05 Sty, 2012

Ja już jestem stary i chyba nie umiem się bawić. Czemu ma służyć taka akcja?
mozer - Czw 05 Sty, 2012

Normalnie ubaw po pachy. Nie lepiej w ogóle się rozebrać? ;)
dcs - Czw 05 Sty, 2012

Niektórzy muszą się umówić, bo mają problem ze spontanicznym robieniem rzeczy niekonwencjonalnych /brak polotu/.
hijax_pl - Czw 05 Sty, 2012

dcs napisał/a:
Niektórzy muszą się umówić, bo mają problem ze spontanicznym robieniem rzeczy niekonwencjonalnych.
I w grupie raźniej, w razie czego nie trzeba się wstydzić :D
dcs - Czw 05 Sty, 2012

hijax_pl,
Przynajmniej założą czystą bieliznę tego dnia. Święto! :lol:

jaad75 - Czw 05 Sty, 2012

Gorzej, jak nie założą...
Tutejszyn - Czw 05 Sty, 2012

A po co świeżą? Tak to się człowiek nie pomyli. Wiadomo, żółtym do przodu.
masza - Czw 05 Sty, 2012

Powiedzieli, co wiedzieli i rozeszli się, by organizować swoje lepsze, mądrzejsze, zabawniejsze, bardziej spontaniczne, oryginalne, zdawkowe (?), rzutkie (???) i megaciekawe akcje społeczne.
:lol:

dcs - Czw 05 Sty, 2012

masza,
Kupiłaś bilet do Warszawy na dziewiątego, czy co?
W sumie do Berlina /na U-Bahn/ masz masz bliżej. :lol:

masza - Czw 05 Sty, 2012

dcs napisał/a:
masza,
Kupiłaś bilet do Warszawy na dziewiątego, czy co?

Przejrzałeś mnie! Mam już na tę okoliczność przygotowane barchanowe majty do kolan, żeby nie zmarznąć. :)
dcs napisał/a:
W sumie do Berlina /na U-Bahn/ masz masz bliżej. :lol:

Sugerowanie się bliskością cuchnie konwencją, brakiem polotu, a także skąpstwem. :wink:

dcs - Czw 05 Sty, 2012

masza,
masza napisał/a:
Sugerowanie się bliskością cuchnie konwencją, brakiem polotu, a także skąpstwem. :wink:

Pragmatyzmem. Konkretnie -oszczędnością czasu /żeby w metrze móc dłużej "z opuszczonymi spodniami pozachowywać się naturalnie"/ :grin:

hijax_pl - Czw 05 Sty, 2012

dcs napisał/a:
"pozachowywać się naturalnie"
A to ciekawe podejście... :shock:
masza - Czw 05 Sty, 2012

dcs napisał/a:
ze opuszczonymi spodniami

Bez spodni. Nie doczytałeś. :)

mozer - Czw 05 Sty, 2012

masza, a z opuszczonymi zachowujesz się nienaturalnie? Sztywniaczka! ;P
jotes - Czw 05 Sty, 2012

kozidron napisał/a:
gazik00 napisał/a:

robiło się dziwniejsze rzeczy, mało oryginalne to to i dość miałkie a powinno być raczej zdawkowe i rzutkie.

Koherentne i spolegliwe!

Dzień bez spodni w styczniu - gratuluję wyczucia czasu ;)
Jakby nie można było w maju...

mozer - Czw 05 Sty, 2012

W lipcu zrobią pewnie dzień puchowej kurtki. ;)
masza - Czw 05 Sty, 2012

mozer napisał/a:
masza, a z opuszczonymi zachowujesz się nienaturalnie? Sztywniaczka! ;P

Nic nie mówiłam na temat mojej naturalności, jedynie pozwoliłam sobie na odrobinę kpiny wobec PT Weteranów Luzu. :)

kozidron - Nie 08 Sty, 2012

masza, czy ja się mylę, czy ty śpisz w piżamce :wink:

masza napisał/a:
kpiny wobec PT Weteranów Luzu. :)

bo, gdzie te czasy kiedy człowiek zdobywał się na większy polot, przytkniecie tylka do szyby na czerwonym swietle w kierunku starszej Pani w fabi ma wiekszy polot niż ta akcja. Pamietam jak na waleta "ubrani" w kartony po telewizorach przewieszonych "na szelkach" ze sznurka właziliśmy do tramwajów (na szczęscie to nie były czasy "płaskich" telewizorów) i nikt nie robił z tego wielkiego "halo", nie umawiał się na fejsie i optycznych bo robiło się dziwniejsze rzeczy i w sumie robi :razz:

masza, tylko galeria optyczna jest raczej na cenzurowanym :razz: nie wszyscy zdziadzieli do reszty jak pewien poprawny do urzygu forumowy malkontent

Tutejszyn - Nie 08 Sty, 2012

kozidron napisał/a:
Pamietam jak na waleta "ubrani" w kartony po telewizorach przewieszonych "na szelkach" ze sznurka właziliśmy do tramwajów

Masz jeszcze jakieś inne bajeczki do opowiedzenia? Ciekawe to jest.

masza - Nie 08 Sty, 2012

kozidron, z dedykacją:
http://www.youtube.com/watch?v=GFzdwNiZldo
:)

kozidron - Pon 09 Sty, 2012

Tutejszyn, nie kumam :shock: jesteś rozczarowany swoim własnym malkontenctwem, boli cię, że ktoś może "życie" traktować z przymrużeniem oka, czy może przestał ci działać dekoder tv trwam ?
Tutejszyn - Pon 09 Sty, 2012

kozidron, Czego znów nie rozumiesz? Powiem wprost - nie wierze w Twoje opowiesci. Wystarczy zrobic najprostrze doświadczenie myślowe. Tego się po prostu nie da zrobić. Widziałeś wielkość pudła od telewozora? Widziałeś wejście do tramwaju? Ilu was tam weszło? Nie zgarnęła was policja?

Dość często używasz słowa malkontent w jakichś dziwnych konfiguracjach. Zaczynam podejrzewać, że nie do końca znasz znaczenie tego słowa.

4motion - Pon 09 Sty, 2012

No i pojechali

http://wiadomosci.onet.pl...l#photo11103527

Tutejszyn, ale to nic nadzwyczajnego, to się tylko po prostu nie mieści w twoim ciasnym procesie myślowym. Ludzie naprawdę robią dziwniejsze i głupsze rzeczy, począwszy od połykania żarówek skończywszy na imprezie w windzie. Jakbyś odszedł wreszcie od telewizora i przestał ciasno myśleć, zobaczyłbyś że człowiek to istota zdolna do mocno absurdalnych posunięć.

Tutejszyn napisał/a:
Widziałeś wielkość pudła od telewozora?

to jest dobre :razz: twierdzisz ze nie da się wejść do pudła od trintrona 24"

Tutejszyn gdzieś ty się uchował, że nie trafiłeś jeszcze na jackersów, ci to dopiero potrafią debilne rzeczy wymyślać, no ale cóż na tv trwam tego nie uraczysz.

kozidron napisał/a:
Tutejszyn napisał/a:
Widziałeś wielkość pudła od telewozora?

to jest dobre :razz: twierdzisz ze nie da się wejść do pudła od trintrona 24"

Myślałem raczej o tym, że jest za duże :) Wejście do tramwaju z kolei blokują poręcze i pudło nie przejdzie. OK, są wejścia dla wózków. No dobra jetseście w środku. Ile wilekich pudeł? No dwa może wejdą, ale nikt już nie przejdzie, ani w jedną ani drugą stronę. Jak mowiłem pudło jest duże i przez swoją wielkość zasłania tyle co nic. Po co w takim razie w ogóle pudła, dlaczego w takim razie nie wejść w ogóle na golasa? Efekt ten sam.

Proszę o inny zestaw historyjek. Tylko postaraj się o większe prawdopodobieństwo.

Zapomniałem spytać jeszcze o same pudła. Gdzie są dostępne pudła od trynitrona 24''? Czy może staliście obok śmietnika przez miesiąc, aby uzbierać choć dwa?

Tutejszyn w swojej analizie jesteś przenikliwy jak macierewicz :razz: dobrze, że jednak dopuszczasz możliwość zmieszczenia się w pudle i wejścia przez środkowe drzwi dla wózka. Nie wiem skąd koledzy wzięli swoje(nie pamiętam czy oni mieli od trynitronów), ja swój najzwyczajniej z piwnicy po zakupionym odbiorniku.

Tutejszyn napisał/a:
Po co w takim razie w ogóle pudła, dlaczego w takim razie nie wejść w ogóle na golasa? Efekt ten sam.

Po co ludzie robia takie akcje jak w tym wątku, po co człowiek w ogóle wymyśla takie idiotyzmy :wink: , jedni widzą w tym fun inni tak zabijają czas, no i jest przynajmniej z setka irracjonalnych powodów począwszy od nudy skończywszy na głupocie.
Tutejszyn, nie poć się nad rozgryzaniem "po co" to jest dla ciebie zbyt złożone.

kozidron napisał/a:
..nie poć się nad rozgryzaniem "po co" to jest dla ciebie zbyt złożone.
...tylko, że ja nie pytam "po co", ale " w jaki sposób?", ale masz rację, kto by się rozeznał w takich detalach?

Tutejszyn napisał/a:
ale masz rację, kto by się rozeznał w takich detalach?

twoja przenikliwość iście macierewiczowa :razz: