|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Drukarka do fotografii - HP B9180gp ?
goltar - Czw 15 Lis, 2007 Temat postu: Drukarka do fotografii - HP B9180gp ? Do niedawna wydruki z drukarek atramentowych znacząco odstawały od jakości oferowanej przez laby. Nawet szumnie reklamowane kolejne nowe technologie wydruku nie dawały zadawalających rezultatów. Jednak postęp w tej dziedzinie jest ciągły i obecnie mamy na rynku kilka ciekawych produktów. Myślę tu np o drukarce HP B9180gp (lub porównywalnej Epson R2400). Drukarka HP B9180gp oferuje format wydruku do A3, 8 osobnych wkładów atramentowych, wtyczkę HP ProPrint do programu Adobe Photoshop, oprogramowanie do profilowania i kalibracji monitora z kolorymetrem HP oraz profilami ICC (z technologią GretagMacbeth), odbługę Colorsmart /sRGB, Adobe RGB, ICM, zarządzanie z poziomu aplikacji. Wszystkie te cechy pozwalają mieć nadzieję że uzyskane wydruki będą bardzo dobrej jakości. Czy ktoś miał możliwość drukowania lub oglądania wydruków z tej drukarki ? Jakieś dobre testy ? Co myślicie o wydrukach na własne potrzeby (w porównaniu do labów). Na pewno koszty wydruków będą znacznie większe niż w labie. Za to uzyskujemy możliwość wpływu na uzyskiwane efekty.
goltar - Pią 16 Lis, 2007
Poszukałem bardziej dokładnie i znalazłem ciekawe porównanie, może kogoś zainteresuje:
HP Photosmart Pro B9180, Canon PIXMA Pro 9500, Epson Stylus Photo R2400
http://www.photo-i.co.uk/...igs/page_1.html
lolskizz - Nie 01 Lis, 2009
Przeczytałem ten test. HP wygląda na ciekawą drukarkę. Czy ktoś miał doświadczenia z Photosmart A310. Znacznie mniejsza. Czy może nie ma co porównywać ze sobą tych modeli?
Szukam czegoś do domu, zdjęcia od czasu do czasu mam zamiar drukować, głównie dla rodziny.
nazgul - Czw 12 Lis, 2009
Sam się własnie przymierzam do nabycia drukarki, ale raczej laser niz atrament (choc jak sie nic nie trafi to i atramentem nie pogardzę). Mam na oku coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite..._1215_w_wa.html
Ma ktoś zdanie wyrobione?
[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 18:35 ]
Dobra, juz sam sobie wyrobiłem - nie ma laserów w amatorskich cenach które dorównały by obecnym fotodrukarkom atramentowym/żelowym... Zostaje Epson...
|
|