|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Nikon D3100 opakowanie
szuras - Sro 11 Sty, 2012 Temat postu: Nikon D3100 opakowanie Witam.
Dziś kupiłem swoją pierwszą lustrzanke D3100 (samo body).
Po rozpakowaniu przesyłki kuriera okazało się że body jest w kartonie po zestawie z kit'em.
Czy ktoś z was może orientuje się czy Nikon pakowal samo body jak i body + obiektyw kitowy w tem sam karton. Czy może czasem sklep internetowy sprzedał mi trefny towar?
W dodatku opisy na kartonie są w języku niemieckim, czy nie będzie problemu z ewentualną reklamacja sprzętu?
Dajcie znać czy nie reklamować tego sprzętu?
Pozdrawiam
Leszek
mozer - Sro 11 Sty, 2012
szuras, a co za różnica? Przecież body jest takie samo - niezależnie czy kupujesz w zestawie, czy bez. Masz gwarancję polską i paragon?
moronica - Sro 11 Sty, 2012
niektore sklepy sprzedaja obiektywy kitowe po tanszej cenie wyjmujac je z zestawow z korpusem. nie oznacza to, ze towar jest trefny, mozna sie jedynie zastanawiac czy to etyczne z punktu widzenia postepowania pracownikow sklepu
szuras - Sro 11 Sty, 2012
W kartonie jest biało żółta karteczka (Nikon Europe Service Warranty) z pieczątką sklepu.
Paragon czy fakturę mają dostać poczta, bo zapomnieli dołączyć.
Korzystalem ze sklepu: www.fotoaparaciki.pl
Ludzie z tego forum pisali,że sklep ok więc się zdecydowałem.
Co do zawartości opakowania to wszystko się zgadza (bez tego obiektywu, bo go nie chcialem).
Mam nadzieję, że paragon dotrze i nie ma znaczenia że towar był na rynek niemiecki.
Dzięki za info
jaad75 - Sro 11 Sty, 2012
szuras napisał/a: | w kartonie po zestawie z kit'em. | Patrz stopka...
szuras - Sro 11 Sty, 2012
Co do kit'u racja.
No nic, dzwonię jutro do Nikona żeby się spytać czy moja europejska gwarancja będzie honorowana w polsce.
Na innych porach piszą, że powinny być trzy blankiety A,B i C. Ja mam tylko jedną biało-żółtą karteczkę z numerem seryjnym aparatu.
komor - Czw 12 Sty, 2012
szuras napisał/a: | po zestawie z kit'em |
szuras napisał/a: | Co do kit'u racja. |
To jeszcze poza uwagą Jaad chciałem zwrócić uwagę, że apostrofu używamy tylko w przypadku wyrazów obcojęzycznych odmienianych po polsku, ale kończących się na niewymawianą samogłoskę. Tak więc jeśli już kit, to: po zestawie z kitem oraz Co do kitu racja.
Kończę już te niemerytoryczne uwagi językowe, bo Kozi zawału zaraz dostanie.
A merytorycznie, to sprzedawanie rozczłonkowanych zestawów kitowych to norma. Kupując samo body 40D i 50D w Fotojokerze też dostałem pudła od zestawu, z wyciągniętym obiektywem.
kozidron - Czw 12 Sty, 2012
komor napisał/a: | że apostrofu używamy tylko w przypadku wyrazów obcojęzycznych odmienianych po polsku, ale kończących się na niewymawianą samogłoskę. Tak więc jeśli już kit, to: po zestawie z kitem oraz Co do kitu racja.
Kończę już te niemerytoryczne uwagi językowe, bo Kozi zawału zaraz dostanie.
|
Zwału to nie ale jestem zdziwiony, że chce ci się marnować czas na lekcje ortografii.
komor - Czw 12 Sty, 2012
Kozi, to czynność natrętna, cóż robić. Zawału, a nie zwału.
kozidron - Czw 12 Sty, 2012
komor, to już literówka związana z klawikordem.
komor, musisz znaleźć sobie jakąś pasję, bo poprawianie ortogrfów podobvno źle wpływa na cerę .... komor a może fotografia albo ludziki z kasztanów czy zbieranie znaczków
MC - Czw 12 Sty, 2012
kozidron napisał/a: | podobvno |
A wypowiadając się w adremie - kartonem się nie przejmuj. Z gwarancją niestety nie pomogę.
szuras - Czw 12 Sty, 2012
Widzę, że rozmowa o gwarancjach i kitach zboczyła na inny tor.
Co do gwarancji koleś z supportu Nikona powiedział, że:
- jest honorowana w PL
- nie ma żadnej różnicy między gwarancją PL i UE
Także, mogę zacząć się cieszyć aparatem (paragon dotarł na drugi dzień).
Wujek_Pstrykacz - Pią 13 Sty, 2012
No to zostaje tylko cieszyc się aparatem i zdjęciami nim wykonanym
cykacz - Nie 15 Sty, 2012
Kiedyś kupiłem w sklepie internetowym 50d, przysłali mi w kartonie z zestawu z lampą 580ex. Lekko się zdziwiłem że ktoś rozdzielił zestaw no ale postanowiłem się tym nie przejmować. Gwarancji nie miałem okazji sprawdzić bo po kilku miesiącach ukradli mi aparat z obiektywem 15-85 który dokupiłem osobno.
|
|