|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Samsung Galaxy Note
Daniel*1977 - Pon 23 Sty, 2012 Temat postu: Samsung Galaxy Note Postanowiłem wrzucić tu kilka zdjęć ponieważ po kilku dniach z SGN mogę stwierdzić, że tu pasuje. Może ktoś będzie zainteresowany.
"Telefon" jest naprawdę szybki, bawiłem się kilkoma dotykowymi komórkami i ciężko je do tego porównać.
Co do wielkości trzeba się przyzwyczaić ponieważ sprzęt jest naprawdę duży, ale do opanowania.
Jego wielkość można docenić w momencie robienia i edytowania zdjęć.
Ma wbudowany dosyć rozbudowany edytor:
7 opcji dotyczących kolorów,
8 dotyczących efektów,
6 różnych narzędzi jak zniekształcenia, ramki, kopiowanie do innego,
kilka możliwości zaznaczenia i dodawania w zaznaczeniu efektów.
Pomocny jest tu dołączony do zestawu rysik, którym dosyć precyzyjnie możemy operować.
Oczywiście każde zdjęcie obrobione według mojego uznania na moment obrabiania
Zdjęcie nr 11 obrobione w edytorze telefonu.
1
Little later by Daniel*1977, on Flickr
2
The Note by Daniel*1977, on Flickr
3
Below 10 by Daniel*1977, on Flickr
4
Go there by Daniel*1977, on Flickr
5
Fast forward by Daniel*1977, on Flickr
6
Right? by Daniel*1977, on Flickr
7
EXIT by Daniel*1977, on Flickr
8
Almost labyrinth by Daniel*1977, on Flickr
9
Face detection by Daniel*1977, on Flickr
10
STLLOUD by Daniel*1977, on Flickr
11 to zdjęcie obrobione w telefonie
Eagel wiev by Daniel*1977, on Flickr
Tu będzie więcej
http://www.flickr.com/pho...ith/6719050539/
komor - Pon 23 Sty, 2012
Piękna reklama sponsora, Danielu. Ostatnio oglądałem jakiś andrutowy telefon z wielkim ekranem, prawdopodobnie właśnie Galaxy Note, choć w zamieszaniu spotkaniowym nie zdołałem sprawdzić. Ekran robi wrażenie, sporo większy niż moim antycznym już iPhonie 3G, choć moim zdaniem nieco już przekracza granicę rozmiaru jak na telefon. Ale różne są preferencje, ja mam stosunkowo krótkie palce jak na swój wzrost i trudno by mi się taki telefon trzymało, co dla kogoś innego może być bezproblemowe.
wielbicielxx - Pon 23 Sty, 2012
Nokia N8 lepsza 28mm f/2,8 i matryca 1/1,8
Daniel*1977 - Pon 23 Sty, 2012
komor, No tak to może wyglądać to w moim wypadku, ale staram się jak mogę, żeby nie przeginać.
Trochę dziwnie się trzyma, ciężki do obsłużenia jedną ręką.
To w zasadzie telefon "biznesowy". Biznesmen ze mnie jak z koziej... ale jak mam okazję to dlaczego nie skorzystać
wielbicielxx, może i ma lepszy aparat, ale na tym się kończą jej plusy no może jest mniejsza, ale tu jako konkurencja jest SGII
wielbicielxx - Pon 23 Sty, 2012
Najważniejsze, że ma super aparat bo tutaj jest forum fotograficzne.
elnino - Pon 23 Sty, 2012
dla mnie SG s2 jest już za duży jak na telefon, chociaż radzę sobie jak mogę...note to już mały koszmar. Obrazki może i wychodzą ładne, ale o przyjemności ich robienia dotykając ekranu trudno raczej mówić Do tego "cienkość" tego urządzenie skutecznie odbiera chęć do fotografowania może wyjdzie jakiś grip do sg
TomPL2 - Wto 24 Sty, 2012
Gdzieś tu niedawno padł problem: co to jest aparat kompaktowy? SG się łapie?
Daniel*1977 - Wto 24 Sty, 2012
Według mnie tak, chociaż brakuje mu powiększenia optycznego, jest x4 cyfrowe.
Stabilizacja jest - zapewne cyfrowa, taką mają niektóre kompakty Samsunga.
Miejsca na pliki sporo, wbudowana pamięć 16GB plus karty microSD
Można nagrać klip HD, ale jeszcze nie próbowałem
jannik - Wto 24 Sty, 2012
Bardzo ładne!
No i właśnie cały czas twierdzę, że Szamszung powinien skoncentrować swoje wysiłki na udoskonalaniu telefonów z aparatami lub innych aiphonów i palmphonów czy fotofonów itp.
Daniel*1977 - Wto 24 Sty, 2012
jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie http://www.flickr.com/pho...57627822053437/
jannik - Sro 25 Sty, 2012
Daniel*1977 napisał/a: | jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie |
Danielu, ok
czy mógłbyś pokazać jakąś galerię z fokami wykonanymi NX200 lub NX10 z landszaftami. I może jakieś widoczki, pejzaże itp., ale nie takie "artystyczne", tylko zwykłe dobrze wykonane pejzaże, zdjęcia okolicznościowe, z koncertu, z wakacji, z imprezy u bratowej itp
i np. do tego kilka portretów, bo albo ja nie umiem szukać, albo posiadacze Szamszów to głównie artyści, którzy nie pstrykają zwykłych ładnych zdjęć, tylko wolą np. preprodukaty do jajecznicy w miseczce z Ikei lub nocną reklamę pod kątem 45 st.
pzodro
mrawi - Sro 25 Sty, 2012
jannik to ja Ci pokażę swoje zwykłe fotki z NX10. Może być?
wielbicielxx - Sro 25 Sty, 2012
jannik napisał/a: | Daniel*1977 napisał/a: | jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie |
Danielu, ok
czy mógłbyś pokazać jakąś galerię z fokami wykonanymi NX200 lub NX10 z landszaftami. I może jakieś widoczki, pejzaże itp., ale nie takie "artystyczne", tylko zwykłe dobrze wykonane pejzaże, zdjęcia okolicznościowe, z koncertu, z wakacji, z imprezy u bratowej itp
i np. do tego kilka portretów, bo albo ja nie umiem szukać, albo posiadacze Szamszów to głównie artyści, którzy nie pstrykają zwykłych ładnych zdjęć, tylko wolą np. preprodukaty do jajecznicy w miseczce z Ikei lub nocną reklamę pod kątem 45 st.
pzodro |
jannik i jego mądrości poparte totalną niewiedzą- odcinek 271
Daniel*1977 - Sro 25 Sty, 2012
jannik, No nie umiesz szukać
Tu sporo "normalnych" z NX10 http://www.flickr.com/pho...57623102657558/
tu też coś się znajdzie http://www.flickr.com/pho...57626931745912/
Z 200 będą "zwykłe" moje za jakiś tydzień.
Tu możesz poszukać zdjęć z innych reszty Samsungów od najróżniejszych ludzi:
http://www.flickr.com/pho...57622878237062/
Soniak10 - Sro 25 Sty, 2012
Noo, niezłe, niezłe! Zaczynam rozumieć prezesa Nikon Corp., który stwierdził dla japońskich mediów, że trzeba popracować, aby kompakty były konkuencyjne dla smartfonów! No, nooo... ma Nikon nad czym główkować!
hijax_pl - Czw 26 Sty, 2012
Soniak10 napisał/a: | No, nooo... ma Nikon nad czym główkować! | Wg różnorakich wypowiedzi to właśnie system Nikon 1 już wygłówkowali w takim właśnie celu
|
|