|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - Zdalne sterowanie przez PC
elbarmi - Pon 30 Sty, 2012 Temat postu: Zdalne sterowanie przez PC naprawdę przeszukałem sporą część forum i nie znalazłem odpowiedzi na pyt. (jeżeli jest inaczej to sorry i prosze mnie przekierować) czy jest bezlusterkowiec z możliwością sterowania zdalnego np. laptopem (tak jak Canony EOS-y), jak nie to przynajmniej czy istnieje możliwość zdalnego podglądu kadru (Live View) np. przez HDMI, AV wtedy pozostało by wyzwalanie przez zdalnego pilota bez możliwości zmiany ustawień, ale do rozpatrzenia, ewentualnie powrócić do lusterkowca, chociaż moim zdaniem lustro dziś już przestaje być potrzebne, przynajmniej dla mnie średnio zaawansowanego amatora
z góry dzięki
edmun - Pon 30 Sty, 2012
hmmm. a nowy Nikon ?... myślę że Nikon na 100% coś takiego ma
elbarmi - Pon 30 Sty, 2012
hmm.. ja też tak myślałem bo mają to kompakty z niższych półek, a tu nie mogę nigdzie o tym się upewnić, próbowałem w sklepie wgrałem oprogramowanie i sterowniki np. do panasonica gf3 i chyba nikkona i nic, ale to działanie było w pośpiechu, więc pytam kogoś kto ma takiego bezlusterkowca czy może mi pomóc
|
|