|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - Bateria to Sanyo Xacti GH1
razielek - Sro 01 Lut, 2012 Temat postu: Bateria to Sanyo Xacti GH1 Jestem nowy na forum więc witam wszystkich.
Kupiłem kamerke Sanyo Xacti GH1, kamerka jest nawet nawet, ale ma jedną wadę - szybko padają baterie. Chce kupic zapasową baterię albo nawet dwie. Znalazłem całkiem tanio baterie na angielskim ebayu, ale w autoryzowanym sklepie a nie od jakiegos tam prywatnego sprzedawcy i nie z chin (dodam ze mieszkam w Anglii). Tylko mam 2 pytania:
1) Moja oryginalna bateria w kamerce jest taka : 3.7 V, 700mAh. Natomiast zauwazyłem ze wiele tych baterii na ebayu są 3.7 V ale 1300 mAh - a tez pisze ze jest kompatybilna z moją kamerką. Czy napewno ? Czy to bezpieczne ? Mi sie wydaje że poprostu bateria powinna dłuzej działać, a to dobrze, voltarz jest ten sam przeciez. Co myślicie ? Czy moze lepiej kupić 700 mAh ?
2) Słyszałem - nie wiem czy to prawda czy sie tylko teraz wygłupie - że nieoryginalne baterie potrafią nieraz "wybuchnąc" w kamerce, powodując uszkodzenia styków, dlatego lepiej kupowac oryginalne. Szkoda mi kasy na oryginalne Sanyo baterie, tymbardziej ze kupiłem kamerke z dolnej pułki cenowej, to nie bede teraz wydawał kope kasy na baterie - zważywszy ze chce kupić aż dwie. Te baterie ktore widzialem na ebayu sa nieoryginalne ALE z autoryzowanych sklepów i z ROCZNĄ GWARANCJĄ. Co myślicie ? Będą bezpieczne ?
Z góry dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
[ Dodano: Pią 03 Lut, 2012 02:31 ]
nikt nic nie wie ?
|
|