|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Panasonic Lumix DMC-FZ150 czy Sony Cyber-shot DSC-HX100V ?
marlon24 - Sro 08 Lut, 2012 Temat postu: Panasonic Lumix DMC-FZ150 czy Sony Cyber-shot DSC-HX100V ? Witam
zastanawiam się nad kupnem aparatu cyfrowego do ceny 1700 zł. Jestem amatorem fotografii, wcześniej wykonywałem zdj. tanią cyfrówka taką za 300 zł. Aparatem tym będę wykonywał głównie portrety rodzinne i krajobrazy. Natomiast chce kupić aparat troszkę droższy, aby mieć go na lata i powoli zapoznawać się z jego wszystkimi funkcjami . Na razie mam na oku dwa określone modele które mi w sklepach proponują Panasonic Lumix DMC-FZ150 lub Sony Cyber-shot DSC-HX100V. Który z nich wybrać i który po prostu wykonuje lepsze zdj. (lepszej jakości, bez szumów, bez rozmazywań). No chyba że zaproponujecie coś innego do tej cenny. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
TomPL2 - Czw 09 Lut, 2012
W zakresie kompaktowych super-zoomów oba modele są OK, może FZ-150 trochę lepsiejszy bo ma RAW i podobno detale lepiej wychodzą, ale... w sklepie ci nie powiedzieli, że super-zoomy to jednak nie robią najlepszych zdjęć w kategorii kompakty?
Przeczytaj dokładnie ten wątek:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=17669
Sunders - Czw 09 Lut, 2012
marlon24 napisał/a: | zastanawiam się nad kupnem aparatu cyfrowego do ceny 1700 zł./.../ Aparatem tym będę wykonywał głównie portrety rodzinne i krajobrazy |
Panasonic Lumix DMC-LX5
|
|