|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Lampy Studyjne i Akcesoria
komar_kzy - Wto 20 Lis, 2007 Temat postu: Lampy Studyjne i Akcesoria Witam
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem lamp studyjnych do uzytku - ze tak powiem domowego. Przed kupnem chcialbym jednak rozwiac kilka watpliwosci:
Jestem nastawiony na kupno TAKICH LAMP
Z tego co liczylem to na poczatek te dwie lampy + statywy do nich + dwie parasolki i powinienem się zamknąć w kwcie ok. 1400zł. To jest kwota w ktorej mam zamiar oscylowac.
Chcialbym zeby ktos kto ma doswiadczenie z lampami i robieniem zdjec studyjnych powiedział mi:
1. Czy moc lampy jest wystarczajaca do uzywania z nia wikeszych softboxów i parasolek np: takich jak ten: SOFTBOX
1.1. Czy taki softbox jest ok? Może jakiś innyc kształt / rozmiar? Od czego to zalezy?
2. Czy moj wybór co do parasolek jest odpowiedni? Czy nie lepiej jakis inny rodzaj rozmiar itp?
3. Czym doświetlać włosy modelki? W takim filmiku np Carl Rytterfalk pokazuje zaadaptowane studio i prezentuje przez chwile lampy: http://www.youtube.com/watch?v=-pijg4vOhns
- Czy ktoś wie czego oni tam używaja do oświetlenia włosów? Na lampie widac chyba jakis filtr.
Pozdrawiam
[Edit 04.12.2007]
No dobra skoro nikt nie odpowiada na moje pytania to moze chociaz napiszcie mo myslicie o takim zestawie?
|
|