|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką - kompakt/hybryda/lustro aparat do podrozy pomoc
konradzik - Czw 09 Lut, 2012 Temat postu: kompakt/hybryda/lustro aparat do podrozy pomoc Witam zakladam temat, gdyz potrzebuje aparatu do czestszego podrozowania po europie z bagazem podrecznym. Jakos nie mam przekonania do kompaktow juz przerobilem 5 roznych modeli i mysle ze juz to mi nie wystarcza wiec chyba pozostaje hybryda badz lustro. Bawilem sie i tym i tym. Najwazniejsze dla mnie to aby zajmowalo jak najmniej miejsca a rowniez wykonywalo zdjecia przyzwoitej jakosci.
Zastosowanie to normalne przecietne foty dla czlowieka czyli wlasne podczas zwiedzania badz zwiedzanych obiektow/terenow. Nie chcialbym by byl uciazliwy w calodziennym noszeniu. tak wiec typowy aparat dla przecietnej osoby zalezacej na przyzwoitej jakosci budzet jakim dysponuje to ok 2tys zl. i pytanie czy jest dla przecietnego uzytkownika zauwazalna roznica miedzy hybryda a lustrem?
Sunders - Czw 09 Lut, 2012
konradzik napisał/a: | czy jest dla przecietnego uzytkownika zauwazalna roznica miedzy hybryda a lustrem? |
Tak.
konradzik napisał/a: | hybryda badz lustro |
Panasonic DMC-FZ150 badz canon EOS 1100D+18-55IS
konradzik - Czw 09 Lut, 2012
juz wybralem panasonic dmc-g2. tylko jakby ktos mogl powiedziec gdzie obiektywy do niego dokupie i co oporcz 14-42 ktory jest w komplecie warto dokupic? jakies foty na tle duzej panoramy miasta czy obiektu?
Jak fotografia sie spodoba i bede chcial sie rozwijac po wakacjach kupie jakies lustro by nie wybierac w najnizszej klasie a kupic cos lepszego.
teo - Wto 24 Kwi, 2012
Zdecydowanie bezusterkowe. "Opcja na przyszłość" to na pewno ostatni król TIPA 2012 GX1.
|
|