|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Statyw Triopo GT-3228X8C. Czy Warto ?
zwirek210 - Sro 15 Lut, 2012 Temat postu: Statyw Triopo GT-3228X8C. Czy Warto ? Mnóstwo już było o statywach dlatego krotko i zwięźle czy warto kupić ten statyw. Zainteresowały mnie jego parametry:masa i udźwig. W te 15 kg to jakoś nie wierze no ale niech będzie chociaż 8 kg to i tak będzie dobrze. Statyw potrzebny mi do fotografii nocnej i reklamowej. Sprzet na nim osadzany to D700 plus Tamron 28-75 f2.8.
Cały czas myślałem o manfrotto no ale statyw u nich z podobnymi parametrami kosztuje 1300 zł.
Wiem ze wielu nabija sie z tej firmy. No bo jak to być fotografem i miec triopo a nie gitzo to tak jak byc dresem i mieć Toyotę zamiast BMW 3.
Brać czy nie brać o to jest pytanie.
hijax_pl - Sro 15 Lut, 2012
zwirek210, będziesz na targach łódzkich w tym roku? Foto-tip zapewne będzie to się pobawisz, przypniesz zestaw, zobaczysz co i jak...
Ja stawiam D700 z 70-200 na SIRUI T-1205X CARBON i w sumie jest OK, ale jak się powiesi plecak na haczyku
Tyle, że ten mój sirui to specjalnie taki mały do łatwego transportu. zwirek210 napisał/a: | No bo jak to być fotografem i miec triopo a nie gitzo to tak jak byc dresem i mieć Toyotę zamiast BMW 3. | Wiesz.. Po prostu jakość nie ta. Żywotność...
zwirek210 - Czw 16 Lut, 2012
No widzisz zapomniałem że będą te statywy na Targach w Łodzi a ja się na nie bankowo wybieram. Liczę na obadanie d800 i dwóch nowych szkieł Tamrona 28-75 f2.8 ze stabilizacją i ma byc niby nowa takina 18-35 f2.8 ale to chyba ploty
Dzięki za porade
B o g d a n - Sob 18 Lut, 2012
zwirek210 napisał/a: | Brać czy nie brać o to jest pytanie. | Zdecydowanie nie warto. Jaka cena, taka jakość. Zdecydowanie mniej stabilny w porównaniu do "odpowiednika" Sirui, choć dość podobnie wyglądają na folderach reklamowych. To nawet słabsze produkty niż Benro.
komor - Sob 18 Lut, 2012
B o g d a n, kopę lat!
B o g d a n - Sob 18 Lut, 2012
komor napisał/a: | B o g d a n, kopę lat! |
Cześć komor!
Mało czasu, kurna, mało ...
|
|