| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Cyfrowe kompakty - Panasonic TZ7

jajcakoguta - Sro 22 Lut, 2012
 Temat postu: Panasonic TZ7
 Witam. Mam już długo aparat cyfrowy Panasonic TZ7 i właściwie od początku denerwował mnie fakt że nie można nagrywać na nim filmów dłuższych niż 15 minut. Jest to prawdopodobnie jakaś kolejna głupia dyrektywa UE bo w USA TZ7 to ZS3 i on takiego ograniczenia nie ma. Potrzebuje jakoś zlikwidować to głupie ograniczenie. Tylko jak to zrobić?
 wielbicielxx - Sro 22 Lut, 2012

Zawsze się zastanawiam po co ludziom nagrywanie dłuższe niż 15 min skoro w tworzeniu filmów kadr realnie rzadko kiedy przekracza 30 sekund. Kręcę filmy i nie był dla mnie to nigdy problem.
 hijax_pl - Sro 22 Lut, 2012

W EU granicą jest 30min. Mniej - to jest aparat, więcej to jest kamera. To co to jest definiuje cła i podatki. 	  | jajcakoguta napisał/a: |  	  | Jest to prawdopodobnie jakaś kolejna głupia dyrektywa UE | 
 Technicznie ten aparacik mógłby zapisywać film do końca karty, ale jego cena mogłaby powalić docelową grupę odbiorców, do której jest on adresowany

Kupić kamerę małą, albo model aparatu nie EU (np przez amerykańskiego amazona)... 	  | jajcakoguta napisał/a: |  	  | Potrzebuje jakoś zlikwidować to głupie ograniczenie. Tylko jak to zrobić? | 

Bo jakoś tak wychodzi nieraz, że rodzice chcą nagrać całe przedstawienie szkolne, w którym występują ich pociechy 	  | wielbicielxx napisał/a: |  	  | Zawsze się zastanawiam po co ludziom nagrywanie dłuższe niż 15 min | 
   jajcakoguta - Sro 22 Lut, 2012

Czyli mam rozumieć że tego ograniczenia nie da się zlikwidować? Może to głupie ale jak bym wgrał firmware z ZS3?

|  |