|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Aparat do robienia zdjęć dziewczyn sesja, do 2k Aparat A
pdg2010 - Pią 24 Lut, 2012 Temat postu: Aparat do robienia zdjęć dziewczyn sesja, do 2k Aparat A Witam. Potrzebuje aparat do robienia zdjęć (do filmów nie musi być) którym będą robione zdjęcia ubrań na dziewczynach, np. spodnie.
Będą zdjęcia tego typu:
hijax_pl - Pią 24 Lut, 2012
pdg2010, dowolny aparat w tym zakresie cenowym. Rozumiem, że tło (ale nie taaakie) i oświetlenie już masz?
komor - Pią 24 Lut, 2012
pdg2010, dwie linijni niżej niż Twój temat jest takie coś: sprzęt do fotografii reklamowej/produktowej. Przeczytaj to i wróć jeśli pozostaną jeszcze jakieś pytania.
pdg2010 - Pią 24 Lut, 2012
nie mam nic...
co mam kupić ?
allegro
mozer - Pią 24 Lut, 2012
pdg2010, przeczytaj uważniej post komora
hijax_pl - Pią 24 Lut, 2012
pdg2010 napisał/a: | co mam kupić ? |
Aparat, z dwa obiektywy, 2x lampy studyjne, 2x lampy do oświetlenia tła, 2x softboksy ewentualnie parasolki, tło/tła, 2x statywy oświetleniowe duże, 2x małe, 1x stojak do tła. Przyda się światłomierz (ale w sumie warunki będą powtarzalne to i raz ustawić wystarczy). Dobry (skalibrowany) monitor i jakiś soft do obróbki zdjęć (Lightroom / PSE)
Jak kupisz tło o szerokości 1,5m to potrzebujesz dłuższej ogniskowej (żeby nie mieć nic poza tłem. No i w związku z tym więcej miejsca (ok 3-5m od modelki)
|
|