|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - no i namieszaliście mi... teraz naprawde nie wiem co kupić..
Penyi - Czw 22 Lis, 2007 Temat postu: no i namieszaliście mi... teraz naprawde nie wiem co kupić.. jestem amatorem i planuje zakup aparatu. Już zorientowałem się, że na pierwszy aparat nie ma sensu wydawać więcej niż 2 tys, bo wyżej już zaczyna się gruba granica do aparatów profesjonalnych która kończy się na 3,5 - 4 tys zł...
po porównaniu aparatów w tej cenie doszedłem do wniosku, że Pentax k100 D super będzie najlepszym rozwiązaniem nawet z kitowym 18-55, dla początkującego w sam raz. Ale po przeczytaniu forum już nie wiem.
bo tak... czy nie lepiej kupić Pentaxa ist DL2, ist D, ist Ds a do nich dokupić jakiś lepszy obiektyw?
i czy Nikon d 40 nie jest przypadkiem lepszy od Pentaxa, może to wynika po prostu z popularności Nikona
w Pentaxie przekonał mnie system redukcji wstrząsów i sys. czyszczenia matrycy, 11 punktowy auto-fokus
doradźcie mi prosze
Arek - Pon 03 Gru, 2007
Pentax K100Super to bardzo dobry wybór dla amatora, który chce zacząć swoją przygodę z fotografią.
|
|