forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Pomoc w wyborze kompaktu max 800zł

nomek - Czw 01 Mar, 2012
Temat postu: Pomoc w wyborze kompaktu max 800zł
Witam serdecznie kolegów i koleżanki.

W fotografię bawię się już dość długo. Jeszcze parę lat temu sam byłem posiadaczem bardzo przyjemnego kompaktu Panasonic'a Fz-18 - wtedy orientowałem się co i jak na rynku - czytałem testy, nowości itp. Teraz - hmmm jestem znacznie do tylu, a zostałem poproszony przez kolegę o doradzenie odnośnie sprzętu.
Kolega niestety nie określił jasno swoich wymagań - ale wiem, że interesuje go coś pokroju superzoomów.
Poleciłem mu aparacik Panasonic TZ20 - sam chętnie taki bym nabył, ale kolega twierdzi, że taki aparacik rozleci mu się w rękach - bądź po pierwszym upadku.

Zainteresował się takim aparacikiem :
http://www.ceneo.pl/15318538s
Jednak nie jestem przekonany co do tego akurat modelu.

Czy moglibyście mi przedstawić jakieś alternatywy, ewentualnie wskazać lepszy wybór ?? Byłbym niezmiernie wdzięczny.

wielbicielxx - Czw 01 Mar, 2012

Większego złomu niż ten olympus próżno szukać :mrgreen: TZ 20 jeśli szuka kolega uniwersalnego aparatu dla amatora to super wybór i na pewne się nie rozleci nawet jak upadnie.
madzia605930 - Pon 02 Lip, 2012
Temat postu: Jaki aparat kupić?
Witam wszystkich!!
Dużo szukałam na ten temat w necie, ale nie znalazłam nic pomocnego. Szukam aparatu do kwoty 800zł. Wiem, że to nie jest dużo, ale nic na to nie poradzę. Zależy mi na tym aby zdjęcia miały dobrą jakość, ładne kolory, spoko ustawienia autu ale też możliwoś pobawienia się na manualu. zastanawiałam sie nad modelami:
-Benq GH70
-Kodak Z981
-lub może jakiś Fuji??
Jeśli macie jakieś linki do zdjęć robionych tymi aparatami to bylabym bardzo wdzięczna.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam!!

komor - Wto 03 Lip, 2012

madzia605930, scaliłem Twoje pytanie do istniejącego już wątku dotyczącego tego pułapu cenowego.