|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Problem ze zwrotem pieniedzy ze sklepu
Pazuzu - Sro 07 Mar, 2012 Temat postu: Problem ze zwrotem pieniedzy ze sklepu Witam
Zamówiłem w sklepie X produkt, wysłałem pieniądze. Okazało się że produktu nie ma. Ma być za miesiąc, zrezygnowałem z zakupu. Za chwile mija 2 tygodnie od czasu jak wysłałem pieniądze. Na maile nie odpowiadają. Telefonicznie tłumaczą się że pieniądze wyślą dzisiaj jutro czy tam kiedyś.
Dzisiaj znowu telefon, pieniądze miały być dzisiaj wysłane. Na ten teraz na koncie ich nie mam. Jednak o ile zostały wysłane (w co wątpie) powinny pojawić się najpóźniej jutro. Dlatego teraz mam zmaiar się doinformować jakie mam możliwości.
Celowo nie piszę na ten teraz jaki to sklep. Sklep typowo foto, dobre opinie itd. Teoretycznie znany i ceniony. Nie jest to żadna sieciówka.
Doradźcie jakie mam możliwości. Nie wysłałem im pieniędzy na przechowanie, i nie mam zamiaru dzwonić dzień w dzień sie upominać.
MC - Sro 07 Mar, 2012
Przedsądowe wezwanie do zapłaty, ze wskazaniem kiedy odstąpiono od umowy.
Termin 7 dni.
Pazuzu - Sro 07 Mar, 2012
Właśnie zobaczyłem w sklepie że moje zamówienie niby dalej widnieje na moim koncie. Rozumiem że takie pismo wysyłam drogą pocztową. Istnieje jakiś wzór na tego typu pismo?
Wydaję mi się że sklep ewidentnie gra na zwlokę i czeka na dostawę a potem wyśle mi towar gdzie ja już go mam:)
MC - Sro 07 Mar, 2012
Wysyłasz z potwierdzeniem nadania.
Co do wzoru - albo napisz sam albo wygóglaj coś.
|
|