|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Zakup cyfrowego aparatu kompaktowego
minerek - Nie 11 Mar, 2012 Temat postu: Zakup cyfrowego aparatu kompaktowego Czesc, pisze do Was z takim pytaniem, mam dylemat gdyz potrzebuje maly podreczny aparat kompaktowy na wyjazdy wakacyjne, zalezy mi na dobrych zdjeciach oraz na naprawde dobrej jakosci kreceniu filmow gdyz do tej pory bralem zawsze aparat i mala kamere, teraz jesli mialbym aparat z mozliwoscia krecenia filmow jeszcze w jakosci FHD to juz wogole. Na pewno drgania reki bedzie wylapywal bardziej ale moze uda sie jakos utrzymac go stabilnie gdyz chcialbym moc z tego zmontowac jakies filmy wakacyjne.
Zastanawiam sie nad:
- Sony DSC-HX9V
- Panasonic Lumix DMC-TZ20
- Canon PowerShot SX220 HS
- Olympus SZ-30MR
chyba ze ktos jeszcze zna jakis modem na ktory mozna zwrocic uwage? to chetnie.
Prosilbym o Wasza opinie.
siosio - Pon 12 Mar, 2012
Najlepszy z tych wymienionych przez ciebie i chyba nawet z wszystkich małych kompaktów dostępnych na naszym rynku do filmowania jest Sony DSC-HX9V.
Dlaczego?
ma zapis video - 1920 × 1080 (Full HD 50p) -
minerek - Wto 13 Mar, 2012
najbardziej biore pod uwage wlasnie ten model. Jak z jakoscia zdjec?
[ Dodano: Sro 14 Mar, 2012 10:05 ]
Znalezalem tez Panasonica Lumix DMC-GF3 lub GF2 ale widze ze nagrywa dzwiek mono wiec tu gorzej wypada. I tu pytanie. Czy ten Sony HX9V jest w stanie zastapic mi kamere? nie mowie o dobrej kamerze ale takiej np za ok 1000 zl oczywiscie FullHD. Boje sie ze moze okazac sie ze nie jest tak fajnie i zakup kamery bedzie nieunikniony a moglbym skusic sie na aparat z lepsza optyka ze wzgledu na zdjecia. Ma ktos z Was ktorys z tych aparatow i moglby sie wypowiedziec?
jachuk - Wto 03 Kwi, 2012
Witam,
Przyłączam się do pytania jaki aparat wybrać. Zastanawiam się dokładnie nad tymi samymi modelami.
Dołączę być może cenna informację uzyskaną w salonie SONY.
Filmy wykonane aparatem DSC-HX9V są tak dobre że będzie ciężko odróżnić od filmów zrobionych kamerami - powiedzmy do 1000-1300 zł.
Oczywiście nie będzie idealnie ale dla zastosowań domowych polecali mi jak najbardziej ten aparat. Zoom sprawuje się świetnie testowałem w sklepie ze stabilizacją zrobiłem ostre zdjęcie na pełnym zoomie.
Jeśli ktoś może coś jeszcze doradzić to też chętnie posłucham.
wielbicielxx - Wto 03 Kwi, 2012
Lumix TZ20
|
|