|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do zdjęć nocą i HDR
Matux - Nie 18 Mar, 2012 Temat postu: Aparat do zdjęć nocą i HDR Witam. Jaką cyfrówkę polecicie do robienia ładnych zdjęć nocą, a nie jakieś rozmazane badziewie, oczywiście w dzień fotki też mają być ładne. Cena to tak +/- 1400zł Czytałem, że Sony Hx9 dobrze sobie radzi, choć nie wiem czy to tylko chwy reklamowy, bo w wielu aparatach pisze, że mają takie programy tematyczne jak zdjęcia nocą, a potem wychodzi z tego syf. Jeszcze jedna rzecz, to czy warto kupować aparat z funkcją HDR, czy to się w ogóle przydaje? Bo słyszałem, że można robić bardzo ładne, nieprzeciętne zdjęcia. Z tą funckją to widziałem Sony Hx100, znacie może jeszcze jakieś? Proszę o odpowiedzi
komor - Nie 25 Mar, 2012
Na stronie głównej Optycznych masz artykuł Kreatywne fotografowanie z Sony Cyber-shot HX9, w którym są testowe zdjęcia wykonane tym aparatem, m.in. po zmroku. Co prawda niektórzy uważają, że to wredny artykuł marketingowy, ale ponieważ zdjęcia nie pochodzą od Sony, tylko są zrobione przez autora artykułu, to jest duża szansa, że rzeczywiście da się takie zdjęcia zrobić. Obejrzyj i oceń, czy jakość jest dla Ciebie odpowiednia.
Testu tego aparatu na Optycznych niestety nie ma.
fatman - Nie 25 Mar, 2012
O to, to! Polacam to samo: Sony Cyber-shot HX9V
|
|