|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Adobe Photoshop cs6 beta
sigmiarz - Czw 22 Mar, 2012 Temat postu: Adobe Photoshop cs6 beta do pobrania
http://labs.adobe.com/technologies/photoshopcs6/
hijax_pl - Czw 22 Mar, 2012
Nie będę pobierać bo i tak nie kupię.
Mam nadzieję, że w PSE11 będzie też cześć nowości z CS6...
Aszex - Czw 22 Mar, 2012
Microsoft® Windows® XP* with Service Pack 3; or Windows 7 with Service Pack 1
gdzie tu sens i logika? ps6 tak, lr 4 niet...
Cytat: | Why is Photoshop CS6 still supporting Windows XP?
Quite simply, Photoshop’s user base is much different than Lightroom’s and many more of our customers are still on Windows XP. However, the number of our customers on XP is decreasing and we expect to see more and more of our customers to migrate to Windows 7 and Windows 8.
|
http://blogs.adobe.com/ph...and-beyond.html
Aszex napisał/a: | gdzie tu sens i logika? ps6 tak, lr 4 niet... | A Bridge jest częścią czego?
Aszex - Czw 22 Mar, 2012
nie wiesz?
Przy okazji, oficjalnie CS6 będzie wspierał Win XP oraz Win7. Ale nie będzie wspierał oficjalnie Visty (co nie oznacza, że nie da się uruchomić)
Coś za coś...
komor - Czw 22 Mar, 2012
Czy to znaczy, że Wiśta jest tak nieużyteczna, że user-base jest niewielki? W przypadku ogromnego rynku PC trochę mnie to dziwi i zastanawia. Tym bardziej, że chcą dalej wspierać XP. Hm…
Ja i tak powtórzę to, co napisałem w komentach na głównej. Będę jak MM cięty na Sony, a co… Niech ich sczyści na miękko za te kolejne wersje wypuszczane za często i nie zapewniające zgodności wstecznej. Akurat Photoshopa to dotyczy najmniej, ale jak pojawia się PS CS6 beta, to za chwilę będzie i reszta pakietu. A tam Adobe od dłuższego czasu ma użytkownika gdzieś, wymuszając kupno uaktualnień, bo nowsze wersje np. InDesigna nie potrafią zapisywać do wersji starszej. Przecież przed chwilą dopiero co był CS5.5!!! Konkurencja jakaś by się przydała, bo niestety wyginęła jakiś czas temu.
Cytat: | Czy to znaczy, że Wiśta jest tak nieużyteczna, że user-base jest niewielki? W przypadku ogromnego rynku PC trochę mnie to dziwi i zastanawia. Tym bardziej, że chcą dalej wspierać XP. Hm…
| Jestem bardziej skłonny przychylić się ku tezie, że chcąc zachować koszty utrzymania produktu i biorąc pod uwagę liczne głosy użytkowników przestraszonych brakiem wsparcia dla XP w LR4 po prostu poszli na rękę i weryfikują na XP i Win7 zamiast na Vista i Win7.
Trzeba tylko pamiętać, że PS to nie jest program do edycji zdjęć, ale kombajn dla grafików. I wcale bym się nie zdziwił, że jest wiele osób, których nie interesuje wsparcie dla ACR i do tej pory korzystają z np CS1, bo potrzebują program do edycji grafiki, a nie czegoś do "skorygowania ekspozycji i dodania sygnaturki na zdjęciu z mojego świetnego aparatu".
Piszę to jako użytkownik pakietu CorelDraw X3, którego nadal używam i nie widzę potrzeby aktualizacji do nowszych wersji... komor napisał/a: | A tam Adobe od dłuższego czasu ma użytkownika gdzieś, wymuszając kupno uaktualnień | No cóż.. Zapewne syndrom jakości mercedesów
MM - Czw 22 Mar, 2012
komor napisał/a: | Będę jak MM cięty na Sony | eeeeeetam, przesadzasz....
Mnie praca na XP cieszy. Choć mam już lapka z Win 7 to i tak nic mi po nim i LR4 bo duży stacjonarny komp do zdjęć ze specjalną kartą graficzną pracuje u mnie pod XP. Popracuje tak jeszcze pewnie z kilka lat i będzie musiał mu wystarczyć LR3...
komor - Czw 22 Mar, 2012
hijax_pl napisał/a: | i do tej pory korzystają z np CS1 |
Obecny!
MM,
jaad75 - Czw 22 Mar, 2012
komor napisał/a: | Czy to znaczy, że Wiśta jest tak nieużyteczna, że user-base jest niewielki? W przypadku ogromnego rynku PC trochę mnie to dziwi i zastanawia. Tym bardziej, że chcą dalej wspierać XP. Hm… | IMHO, przyczyna leży gdzie indziej - jeśli oprogramowanie działa na XP i Win7, to z całą pewnością zadziała też na Viście, jeśli nie wprowadzili specjalnych zabezpieczeń...
sigmiarz - Pią 23 Mar, 2012
MM napisał/a: | komp do zdjęć ze specjalną kartą graficzną |
co to za karta ?
tutaj trochę więcej o nowych feature'ach
http://www.dpreview.com/a...r-photographers
poza tym Wy tutaj o xp a win8 http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso
do pobrania
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 00:45 ]
i niestety nie zadziała na 32-bitowych macach.
Takie chyba przestały wychodzić w 2008, ale możliwe że ktoś na takim pracuje,
musi być postęp, inaczej świat stanąłby w miejscu, a postęp napędzają konsumenci,
może to oczywiste ale po raz kolejny temat drylujecie więc ...
jaad75 - Pią 23 Mar, 2012
Jeszcze a propos supportu dla Windows wg DPreview:
Cytat: | On the Windows side, minimum requirements are Windows XP with Service Pack 3, Vista Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 2, Windows 7, or Windows 8. |
sigmiarz - Pią 23 Mar, 2012
to ja jeszcze dodam że musi być min. osx 10.6.8
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 06:29 ]
poza tym widzę poprawione wygładzanie fontów
szablony stylów tekstu (jak w indesign)
w koncu mozna zaznaczyc i duplikowac kilka warstw jednoczesnie
zdecydowanie poprawiona edycja video i 3d (3d jest szybsze, lepszy rendering)
filtry w palecie layers, (tekst, pixels, adj. itd.)
nowe rozmycia - może komuś się to przyda, ale ja nie widzę zastosowań,
lepiej jednak duplikacja layerów i miękkie maski
nowy odnawialny crop, bardzo przydatne!
szczególnie jeśli często zapisuje się tylko fragmenty psd do np. jpg
|
|