forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - sklep computronik, ktoś zna?

jan5 - Sob 31 Mar, 2012
Temat postu: sklep computronik, ktoś zna?
Znalazłem w sieci sklep o takiej nazwie, gdzie sprzęt ponoć przywożony jest z usa ale obejmuje go gwarancja europejska. Ceny są sporo niższe od cen aparatów ogólnie w necie, ale na towar czeka się prawie trzy tygodnie, ich stronka raz działa raz nie, w ogóle sklep wydaje się mało wiarygodny. Czy może mieliście już z nim do czynienia?
ghost - Sob 31 Mar, 2012

jan5 napisał/a:
sprzęt ponoć przywożony jest z usa ale obejmuje go gwarancja europejska.

mhm.

MM - Sob 31 Mar, 2012

Mnie się nie chce nawet komentować. Polak zabije się, żeby "zaoszczędzić" złotówkę a jak go w konia zrobią to biadoli na cały świat. Jak go kopną w dupę w jednym sklepie to mu mało, leci i nadstawia tyłek w drugim bo się jeszcze nie nauczył.
jan5 - Sob 31 Mar, 2012

dlatego pytam się czy ktoś zna ten sklep bo ceny są śmiesznie małe
komor - Sob 31 Mar, 2012

I właśnie dlatego ten sklep należy omijać szerokim łukiem, bez względu na to, czy ktoś Ci go poleci na forum.
MC - Sob 31 Mar, 2012

Wystarczy samemu pomyśleć i nawet nie szukać opinii na forum. CUDÓW NIE MA.
Sunders - Sob 31 Mar, 2012

jan5 napisał/a:
sklep wydaje się mało wiarygodny

jan5 napisał/a:
ceny są śmiesznie małe

Bo to dowcip dla naiwnych :smile:

jan5 napisał/a:
Czy może mieliście już z nim do czynienia?

jan5, czego jeszcze oczekujesz, że właściciel tego "sklepu" poleci Ci go na tym forum :???:

komor napisał/a:
ten sklep należy omijać szerokim łukiem

jan5, poleceniom moderatorów należy się podporządkowywać, inaczej grozi Ci ban i utrata kasy :mrgreen:

ashley - Sob 31 Mar, 2012

Ale co wy? Kilka la temu robilem u nich zakupy skladajac komputery dla znajomych. Bralem cale zestawy. Pierwszy raz to byly zakupy w sklepie "naziemnym" a potem to juz prze net kilka razy. Moze to nie ten sam sklep. Taki z niebieskim logo. A moze z czasem cos sie tam pozmienialo. :???:

ashley napisał/a:
Kilka la temu robilem u nich zakupy/.../Moze to nie ten sam sklep. Taki z niebieskim logo.

ashley, może robiłeś jednak zakupy w tym sklepie: http://www.komputronik.pl/ :?:

Logo niby podobne. Tylko wtedy mieli zolto niebieskie. Ale to chyba ten sam,.

EDIT:

Teraz maja stoisko w FOCUS-ie w Piotrkowie. Wiec to ten sam. Wczesniej chyba w Carrefour`rze bylo. Skoro od reki w sklepie mozna kupic to czemu nie online?

ashley napisał/a:
Logo niby podobne. Tylko wtedy mieli zolto niebieskie. Ale to chyba ten sam,.

Tak to ten sam komputronik, a computronic chyba się stara pod niego podszyć :roll:

jan5 napisał/a:
sklep computronik/.../ ich stronka raz działa raz nie

Fakt, aktualnie działa: http://www.computronik.com.pl/ , ale jakąś godzinkę temu nie działała: http://nikt.pl/computronik/ :wink:

:zalamany: Acha. Jak zwykle... sorry ale tak przy sniadanku czytalem i literki mnie sie zagubili.
A ten computronic to faktycznie pojecia nie mam co to. I tez bym omijal.

jan5 - Pon 02 Kwi, 2012

to ten sklep http://computronik.biz/ Jest gwarancja dotpay tylko, że trzeba zgłosić oszustwko do 14 dni (razem z niedzielami i swiętami) a oni gwarantują dostawę towaru za około 15 dni roboczych czy jakby kupił jutro to miałby towar za trzy tygodnie

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 22:34 ]
Dodam, że dla sprawdzenia chciałem kupić sobie pen drive, chce wpłacić a tu komunikat z dotpay, że zablokowali konto kolesiowi.

Marcuso - Czw 26 Kwi, 2012
Temat postu: www.computronik.biz to sklep widmo i OSZUST!
jan5 napisał/a:
to ten sklep http://computronik.biz/ Jest gwarancja dotpay tylko, że trzeba zgłosić oszustwko do 14 dni (razem z niedzielami i swiętami) a oni gwarantują dostawę towaru za około 15 dni roboczych czy jakby kupił jutro to miałby towar za trzy tygodnie

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 22:34 ]
Dodam, że dla sprawdzenia chciałem kupić sobie pen drive, chce wpłacić a tu komunikat z dotpay, że , zablokowali konto kolesiowi.

Witam. Napisałem jak w tytule i przestrzegam wszystkich z całą odpowiedzialnością. Znalazłem tą firmę na Allegro w linku z aukcji do jego sklepu. Konto na Allegro ma już zawieszone, niestety wtopiłem ponad 1300 zł - 6 kwietnia zrobiłem przelew na konto sklepu. Nie odpowiadają na maile, nie potwierdzili mojej wpłaty, telefony wyłączone.
Minęło 20 dni i cisza. Nie pozostaje mi nic innego jak zmącić tą ciszę za pomocą wspaniałej naszej policji. Ona napewno szybko go ujmie i wyciśnie z niego ciężko zapracowane pieniądze. :roll:

MC - Czw 26 Kwi, 2012

Nie wiem jak było 6 kwietnia, ale w chwili obecnej po wygóglaniu hasła "computronik" link do tego wątku jest na miejscu czwartym. A tydzień przed Twoim zakupem ostrzegaliśmy. :zalamany:
Marcuso - Czw 26 Kwi, 2012

MC napisał/a:
Nie wiem jak było 6 kwietnia, ale w chwili obecnej po wygóglaniu hasła "computronik" link do tego wątku jest na miejscu czwartym. A tydzień przed Twoim zakupem ostrzegaliśmy. :zalamany:

Przyznaję że na to Forum wpadłem dopiero wczoraj. Portal sklepy24.pl monitoruje m innymi ten super sklep. Zostawiłem tam swoją opinię kilka dni temu. Jutro idę z tą sprawą na policję i na bierząco będę relacjonował przebieg sprawy. Pozdrawiam!

maniek klawy - Sro 06 Cze, 2012

sklep ten wydaje się podejrzany, przy zakupie drogiego sprzętu lepiej udać się do sprawdzonego sklepu..
kozidron - Sro 06 Cze, 2012

Marcuso napisał/a:
Nie pozostaje mi nic innego jak zmącić tą ciszę za pomocą wspaniałej naszej policji. Ona napewno szybko go ujmie i wyciśnie z niego ciężko zapracowane pieniądze. :roll:

przykro mi to pisać (bo w sumie straciłeś kasę) ale jestem pod wrażeniem twojej wiary w polską policję, pamiętaj że wiekszośc jednostek policyjnych zangazowana jest własnie w łapanie ludzi za przejście w niedozwolonym miejscu, sciganiu drobnych pijaczków pod sklepem i chowaniem się w krzakach z suszarką.

Reszta jednostek własnie uczy się angielskiego na euro, bo w końcu w piątek mecz ostatniej szansy :zalamany: a oddział specjalny ćwiczy taktycznie jak nie pomylić adresu, żeby nie skrzywdzić niewinnych ludzi.