|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - nowy atak lidl-etek (bez zoom)
siobak - Sob 07 Kwi, 2012 Temat postu: nowy atak lidl-etek (bez zoom) od 10.04 zacznie się sprzedaż lornetki -aurlion- 10|50 bak-4
wygląd i parametry jak jego słynni poprzednicy bresser i Rocktrail
czy przyczyni się do przedłużenia dobrej passy ,dobra cena do jakości ?
[ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 14:15 ]
99,-
rafal_m007 - Nie 08 Kwi, 2012
Z wyglądu taka sama jak jej Lidlowska poprzedniczka MEADE. Miałem ją i nie polecam. Nie wiem jaka będzie ta ale prawdopodobnie taka sama.
Andrzej_X - Nie 08 Kwi, 2012
W niemieckim lidlu kosztuje 18 Euro czyli poniżej 80zł. Ale Polska bogaty kraj, to i cena musi być odpowiednio wyższa
http://www.lidl.de/de/LIV...-Fernglas-10x50
Abs - Sro 11 Kwi, 2012
Lornetka warta swojej ceny jednakowoż nie jest to ani rewelacja optyczna ani mechaniczna. Miałem ją dzisiaj w rękach - obraz nie wydaje się tak ostry jak w starszych modelach, choć w swojej kategorii cenowej jest cały czas dobrze. Widoczna dystorsja poduszkowa i wyraźna nieostrość brzegowa. Zaletą jest niska waga i małe gabaryty oraz wspomniany dość dobry obraz w centrum pola widzenia.
rafal_m007 - Nie 22 Kwi, 2012
Widziałem przed chwilą tą lidlowską tandetę. Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza to może sobie ją kupić.
madibar - Nie 22 Kwi, 2012
rafal_m007 napisał/a: | Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza |
...nie przesadzajmy,ta lornetka to przyzwoite szkiełka,w niskiej cenie,zakute w słaby mechanicznie korpus.
Jeżeli komuś potrzebna lornetka na incydentalne wypady,a 95%dni roku przeleży w szafie to jest odpowiednia.
Miałam podobną i jak za stówkę było ok......
Arek - Nie 22 Kwi, 2012
rafal_m007 napisał/a: | Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza to może sobie ją kupić. |
W pełni się zgadzam. Chcąc uniknąć rozczarowania nie należy kupować tego chłamu. Tym bardziej, że do jakiegokolwiek użytku nadaje się co trzecia sztuka. Dwie na trzy z tych lornetek są tak rozkolimowane albo
wybrudzone klejem itp, że nie nadają się do niczego.
rafal_m007 - Nie 22 Kwi, 2012
madibar
Nawet na incydentalne wypady nie chciałbym tej "lornetki" za darmo.
Wyjąłem kilka sztuk z pudełek i wiem co mówię.
Guliwer - Pon 23 Kwi, 2012
Mam coś podobnego, czyli Bresser Hunter. Po kilku latach jeszcze się nie rozleciała, choć wożona w aucie. Wybrałem w MM spośród kilku sztuk.
|
|